TOFTigers – Travel Operators for Tigers

Travel Operators for Tigers (TOFTigers) is een uniek initiatief, opgericht door een groep betrokken touroperators die een zeer belangrijke toeristenattractie, de tijger, zagen uitsterven in India.

Tijger

Begonnen in 2004 is TOFTigers inmiddels uitgegroeid tot een grootscheepse internationale campagne met meer dan 160 leden uit de reisindustrie; van internationale touroperators, tot inkomende reisagenten en accommodaties in India. De doelstelling van TOFT is erop gericht om duurzaam toerisme door te voeren in de reisindustrie in India en haar subcontinent, en bewustwording te genereren bij de toerist die de wildparken bezoekt, teneinde de tijger een kans te geven om te overleven.

Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel, was o.a. European Representative voor TOFTigers en zij heeft de krachten gebundeld van de reisorganisaties in Nederland. Inmiddels zijn de belangrijkste duurzame reisorganisaties met reizen naar India aangesloten. Let bij het boeken van een reis naar India dus altijd op het TOFTigers logo!