Brazilië: Jaguars of the Pantanal

“De jaguar wilde ik ooit nog een keer zien. We zagen er wel drie op deze reis. Geweldig! En vele andere dieren.” Richard Meeus

  • De reis is opgezet rondom de jaguar en laat u kennismaken met de mooiste natuur van Brazilië
  • Ontdek het dierenleven van de Pantanal te voet, te paard en met de kano
  • In de Pantanal worden de meeste jaguars gezien van Zuid-Amerika!
  • Verblijf op een unieke boot in jaguargebied ver buiten de gebaande paden
  • Deze manier van duurzaam toerisme draagt echt bij aan het behoud van de jaguar
  • 9 dagen, privéreis en groepsreis, vertrek juli t/m oktober, vanaf € 4795,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Brazilië heeft een enorme rijkdom aan natuurschatten, ongekend op aarde. Deze 9-daagse natuurreis bezoekt de Pantanal, het grootste gras- en moerasland van de wereld. Hier treft u een uitzonderlijk grote hoeveelheid dierensoorten aan, waaronder de jaguar, tapir en kaaiman. Zelfs de illustere manenwolf wordt hier af en toe gezien. Het gebied dat u bezoekt staat bekend om zijn zeer goede jaguar ‘sightings’. Ook de variëteit aan vogels is ongekend en bovendien zijn ze gemakkelijker te zien dan in de Amazone. Hier heeft de eenzijdige cultuur van veeboerderijen plaatsgemaakt voor kleine, privé natuurbeschermingsprojecten en natuurgebieden.

Bij aankomst in Cuiaba wordt u opgewacht en naar uw lodge in de Pantanal gebracht. Ook deze ecolodge draagt bij aan natuurbescherming. U verblijft hier enkele dagen waarbij u in alle rust de omgeving kunt verkennen. U trekt er te voet, te paard en met de kano op uit en maakt kennis met dit unieke ecosysteem en haar dierenleven.Jaguar House Boat

Vervolgens reist u door naar de Jaguar House Boat waar u drie dagen verblijft. De boot ligt aan het begin van het Taiaman Reservaat en heeft 9 comfortabele suites met airconditioning. De boot ligt ver weg van de zeer drukke en toeristische Jofrerivier en hier heeft u de natuur en de jaguar echt voor uzelf alleen. (Een ‘jaguar sighting’ in het gezelschap van 15-20 andere boten vinden wij geen mooie wildlife-ervaring…) U trekt er vanaf de House Boat twee keer per dag met een kleinere boot op uit op zoek naar dit bijzondere en krachtige roofdier. De eigenaar van de boot heeft een uniek project opgezet met de lokale vissers om hen te beschermen tegen de aanvallen van jaguars, waarbij mens en dier worden gespaard. U maakt kennis met dit project en draagt hieraan bij vanuit uw reissom.

Met de indrukwekkende rotsformaties in het Nationale Park Chapada dos Guimaraes sluit u deze prachtige natuurreis door de Pantanal af. U verblijft hier in een ecolodge waar ook regelmatig de manenwolf wordt gezien. Misschien heeft u geluk…

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Araras EcolodgeDe Araras Pantanal is volledig duurzaam opgezet met het doel de natuur van de Pantanal te behouden. Het bestaat uit 19 comfortabele kamers en heeft een zwembad. De lodge wordt met liefde en passie gerund door de eigenaars zelf. Een perfecte uitgangsbasis om de Pantanal te verkennen. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor. Ook in 2016 kreeg de lodge het certificaat van uitmuntendheid.

Reisperiode:
Voor de privéreis bevelen wij juli t/m oktober aan omdat dit de beste tijd is om jaguars te spotten. U kunt uw reis graag verlengen.
*Van 3 t/m 12 oktober vindt er een internationale groepsreis plaats naar de Pantanal met een bijzonder inzicht in natuurbescherming. Reissom €4695,-, meer informatie op aanvraag. U gaat o.a. op jaguarsafari bij de Caiman lodge hieronder vermeld.

Reissom privéreis (minimaal 2 personen):
Vanaf € 4795,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht naar Cuiaba.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Brazilië heeft uiteraard nog veel meer te bieden, zoals de prachtige stranden en Rio de Janeiro. Ook de gerenommeerde Cristalino Lodge in het hart van de Amazone is vanaf Cuiaba goed bereikbaar. Wij kunnen de reis graag voor u op maat uitbreiden. Of wat dacht u van de unieke Refúgio Ecológico Caiman (behorende bij de Global Ecosphere Retreats van The Long Run) waar u op een zeer verantwoorde jaguarsafari kunt gaan: €2395,- p.p. voor 4 dagen incl. transfer vanaf Campo Grande. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).