Canada: Door het oog van de grizzlybeer

“The Knight Inlet Lodge was 1 van de allerbeste ervaringen die wij ooit hebben opgedaan. De atmosfeer, de mensen daar, de tours, allemaal een 10! Wij hebben welgeteld 14 verschillende beren gezien waaronder 5 cubs ….” Herman Dooren

  • Ontmoeting met grizzlyberen in het wild
  • Leer alles over het gedrag van de beer en zijn vele manieren van voedsel vergaren
  • Bewonder een variëteit aan dierenleven van walvissen, dolfijnen, bruinvissen tot ook arenden, bevers en de zwarte beer
  • Ontdek de indrukwekkende fjorden en gematigde regenwouden aan de kust van Brits- Columbia
  • 7 dagen, vertrek mei t/m oktober, vanaf €3495,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
In een afgelegen deel van Brits-Columbia, tegenover Vancouver Island, bevindt zich het leefgebied van de grizzlybeer. Hier krabben de beren hun rug aan eeuwenoude bomen. Hier zweeft de Amerikaanse zeearend,  door de knalblauwe lucht. Hier spelen de walvissen en bruinvissen in het water van het langste fjord van Brits-Columbia.  Een tocht langs afgelegen rivieren, bossen en baaien vergroten uw kennis over het gedrag van de grizzlybeer. En laten u getuige zijn van nóg meer spectaculaire diersoorten van Noord-Amerika.Grizzlybeer jong

Deze onaangetaste natuur is het toneel voor uw avontuurlijke reis van zeven dagen.  U ervaart en hoort uit eerste hand welke rol natuurbescherming speelt om dit fragiele en belangrijke ecosysteem en haar charismatische bewoners te behouden voor de toekomst.

Tijdens de zalmtrek, die normaal gesproken eind augustus begint  tot en met half oktober, kunnen er meer 50 beren gezien worden in de directe omgeving van de lodge. Vanuit platforms kunt u hen gade slaan bij het vangen van de zalm. Echter ook in de andere maanden zijn er genoeg beren te zien, die zich langs de rand van de fjord te goed doen aan bessen en zeeschelpen. Indrukwekkend om de dieren van zo dichtbij te kunnen observeren. Lees hier de blog van onze Wildlife Spotter.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis

Knight Inlet LodgeU overnacht op de drijvende Knight Inlet lodge die gesitueerd is in de beschutte Glendale Cove. De lodge bestaat uit 18 kamers en een restaurant en heeft al meerdere onderscheidingen verdiend op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming. Zij zetten zich ook aktief in voor de ‘Stop the Hunt’ campagne. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor van wie zij het Certificaat van Uitmuntendheid kregen.

Reisperiode:
29 mei t/m 16 oktober, waarbij het hoogseizoen en de periode van de zalmtrek samenvalt van 25 augustus t/m 16 oktober.
*In juli dit jaar worden de data en prijzen weer vrijgegeven voor het zalmtrekseizoen in 2018. Reserveer op tijd want vol is vol.

Reissom 7-daagse reis:
Vanaf €3495,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, inclusief lokale vluchten, alle maaltijden en bijdrage aan het berenonderzoek en exclusief internationale vlucht naar Vancouver. In het hoogseizoen €4350,- p.p..
Het is ook mogelijk om 3 of 4 dagen bij de lodge te verblijven en zeker de moeite waard om uw reis te verlengen met Vancouver of Vancouver Island. Of ontdek het Great Bear Rainforest per zeilschip. Houdt u van nog meer luxe en comfort dan kunnen wij ook graag de Great Bear Lodge voor u boeken.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op of lees de blog van onze Wildlife Spotter.

Voor de echte wildlife liefhebber bevelen wij de spirit bear by Phil Charlesbijzondere  Spirit Bear Lodge aan in het hart van het Great Bear Rainforest. Het land van de zeldzame Spirit Bear. De lodge is eigendom van de First Nation indianen en de beste tijd om Spirit of Kermode beer te zien is van augustus t/m oktober. Vanaf € 2100,- per persoon voor 4 dagen, inclusief vlucht vanaf Vancouver. Deze moet echter een jaar van te voren geboekt worden.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).