Spanje: Fotosafari in Andalusië

“Het plaatsen van een cameraval was spannend. We hebben een lynx gezien en fantastische foto’s kunnen maken. Wat wil je nog meer.” Willem Mourik

  • Een unieke privésafari in Europa
  • Ontdek en fotografeer de rijkdom aan dieren van Zuid-Spanje
  • Ga onder begeleiding van experts op zoek naar de met uitsterven bedreigde Iberische lynx
  • Draag bij aan zijn bescherming en word actief betrokken bij het plaatsen van een cameraval
  • Ontdek de prachtige natuur in Andalusië te voet en kom op plaatsen die niemand kent
  • 5 dagen, privésafari december t/m mei , vanaf €849,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Met een populatie van 404 dieren in Spanje en Portugal is de Iberische lynx de meest bedreigde kattensoort ter wereld. Deze comfortabele 5-daagse natuurreis neemt u mee naar zijn habitat in Andalusië. U gaat op safari met uw eigen natuurgids in de laatste twee leefgebieden waar de lynx nog regelmatig wordt gezien. U maakt kennis met een Andalusië dat veel mensen nog niet kennen; dat van glooiende valleien, moerasgebieden, gebergte en ongerepte natuur met haar dierenleven….

U krijgt een uniek inzicht in het werk van Fundación Doñana doordat uw natuurgids op vrijwillige basis werkt voor dit Iberische lynxproject. U plaatst met hem een cameraval in het veld, een bijzonder inzicht in natuurbescherming.

Naast de lynx kunnen ook het edelhert, de zwarte Spaanse stier, de otter, de Spaanse keizerarend, de monniksgier en de zwarte ibis fotogenieke momenten opleveren.

December en januari zijn zeer goede maanden om de Iberische lynx te spotten. Dat is de paartijd, wanneer de mannetjes en vrouwtjes zeer actief zijn en graag van zich laten horen. Ook april en mei zijn goede maanden omdat iets daarvoor de jongen worden geboren, waardoor de vrouwtjes veel moeten jagen om hun gezin te voeden. 

Gaat u graag op safari in de ongerepte natuur, maar blijft u dit keer liever iets dichter bij huis? Dan is deze reis echt iets voor u. Wij breiden de reis graag voor u uit met de walvissen in de Straat van Gibraltar (voorjaar) of de migrerende vogels van Doñana (winter).

Reisperiode privésafari (minimaal 2 personen):
December t/m mei

Reissom:
€ 849,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer en exclusief vlucht. Inclusief begeleiding natuurgids, alle maaltijden, drankjes, activiteiten en bijdrage aan de cameraval voor het Iberische lynxproject.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).