Sri Lanka: Land van Olifanten

  • Unieke groepsreis in het teken van de wilde olifanten van Sri Lanka
  • Ervaar de jaarlijkse ‘Elephant Gathering’ van meer dan 300 olifanten rond het Minneriya Reservoir
  • Krijg inzicht in het leven van de Sri Lankaanse olifant en het ‘Human-Wildlife’ conflict; praat met experts, bezoek een opvangcentrum en ga in gesprek met lokale boeren
  • Bezoek de drie mooiste parken van Sri Lanka waar grote kuddes wilde olifanten nog hun thuis hebben
  • Ga op ‘game drive’ en wandelsafari in Wilpattu National Park, dat bekend staat om zijn lippenberen en luipaarden, die regelmatig worden gezien
  • Verblijf in een luxe lodge bij Gal Oya National Park en ga op bootsafari
  • 10 dagen, groepsreis, 2 t/m 11 september, vanaf € 2995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
De olifant wordt in Sri Lanka al sinds meer dan 5000 jaar als heilig dier vereerd. Hij wordt tevens gehouden als werkdier en gebruikt voor talrijke religieuze ceremonies. Deze natuurreis is opgezet om juist de wilde olifanten in de vrije natuur in de spotlights te zetten en inzicht te krijgen in de dagelijkse confrontaties tussen olifanten en boeren op het platteland van Sri Lanka. Ook andere charismatische dieren, zoals de luipaard en de lippenbeer, worden regelmatig gezien. Het hoogtepunt is de jaarlijkse ‘Elephant Gathering’ in Minneriya. Een uitzonderlijke natuurbelevenis, die op vele lijsten wordt genoemd als een wildlife spektakel dat niet mag worden gemist.

Uw reis wordt begeleid door een Engelstalige natuurgids die is afgestudeerd op het luipaarden WiIlpattu‘Human Wildlife’ conflict in Sri Lanka. U begint in Colombo van waaruit u doorreist naar Wilpattu National Park, het grootste wildpark van Sri Lanka. Het park kenmerkt zich door haar vele meertjes en zandbanken. Olifanten, lippenberen, waterbuffels en ook luipaarden zijn hier zeer goed te spotten. Het park is door de politieke situatie lange tijd gesloten geweest voor het publiek en is daardoor een van de meest ongerepte bestemmingen van Sri Lanka.

Hierna reist u door naar Minneriya National Park. In het droge seizoen (juli t/m september) blijft dit park een oase voor al het wild. Het Minneriyameer is dan de helft kleiner en op de oevers ontstaan verse graslanden. Dit trekt onder meer vele kuddes olifanten, tot wel 300 dieren. Een bijzonder natuurfenomeen!

Vervolgens bezoekt u Gal Oya – en Udawalawe National Park. Gal Oya heeft het grootste meer van Sri Lanka. Er worden in het droge seizoen regelmatig olifanten gezien die van eiland naar eiland zwemmen. U gaat hier op bootsafari. Udawalawe is ook bekend om zijn olifanten, maar de belangrijkste reden om hier te komen is het Udawalawe Transit Home. Dit is een gerenommeerd opvangcentrum waar verweesde olifanten worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Al meer dan 200 olifanten zijn op deze manier teruggebracht. De keerzijde zijn de lokale boeren waarvan de oogst regelmatig wordt vernietigd. U zoekt deze boeren thuis op en ervaart onder welke omstandigheden zij leven. U zult zien waarom het ‘Human-Wildlife’ conflict tussen de olifanten en mensen in Sri Lanka geen eenvoudige oplossing heeft. Lees meer in de blog van onze wildlifespotter.

U sluit uw reis af in Colombo, waar een ervaren olifantenexpert aanschuift bij het afscheidsdiner. Uw reis draagt ook bij aan de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation die zich inzet voor de olifanten in Sri Lanka.

Gal Oya LodgeBijzonder overnachten op uw natuurreis
De luxe Gal Oya Lodge is in 2014 geopend en helemaal gebouwd volgens de laatste duurzaamheidsrichtlijnen. Het bestaat uit 9 huisjes die verspreid liggen over het beboste terrein. U kunt kennismaken met de Vedda’s, de inheemse bewoners van het park die profiteren van uw verblijf. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met dit hotel op Tripadvisor.


Reisdata:
2 september tot en met 11 september 2017 (vertrek gegarandeerd)

Reissom groepsreis (min. 6 – max. 8 personen):
€ 2995,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op verblijf in een tweepersoonskamer. Inclusief donatie aan de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation, genoemde activiteiten en vrijwel alle maaltijden. Eenpersoonskamertoeslag €440,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Komt deze datum u niet uit of gaat u liever op privésafari? Dan organiseren wij dat graag. Kijkt bijvoorbeeld bij Sri Lanka Wildlife & Beach. Of breidt uw groepsreis uit met Yala National Park, een verblijf aan het strand, walvisexpedities of bezoek bijvoorbeeld Fort Galle dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).