Verkoop illegaal hout strafbaar vanaf 2013

Goed nieuws voor het regenwoud! De handel in illegaal gekapt hout is vanaf begin 2013 in Europa verboden. Houtimporteurs, maar ook houtproducenten in Europa zijn vanaf dat moment in overtreding als zij dergelijke goederen op de markt brengen. Zij moeten kunnen aantonen waar het hout precies vandaan komt en dat het legaal geoogst is.

“Dit is een geweldige stap voor de aanpak van grootschalige illegale houtkap. Het verbod in de Europese Unie helpt de ontbossing tegen te gaan. Het zorgt voor een betere bescherming van planten en dieren in de bossen èn van de mensen die voor hun dagelijkse behoeften van bossen afhankelijk zijn.”, aldus voormalig minister Verburg.

Lees meer op de site van het Ministerie van LNV

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.