Toerisme redt de tijger

All for Nature Travel maakt zich hard voor de tijger op de Vakantiebeurs!

All for Nature Travel laat op de Vakantiebeurs zien hoe duurzaam toerisme bijdraagt aan het behoud van de tijger. Speciale gast op de Vakantiebeurs is de voorzitter van Travel Operators for Tigers, Julian Matthews. Deze pionier in duurzaam toerisme en tijgerbescherming zal op de stand van All for Nature een presentatie geven over ‘How Tourism can save Tigers’.

Met uitsterven bedreigd

Volgens de laatste tellingen zijn er nog 1350 tijgers in India. Ontbossing, industrie en stroperij eisen haar tol. Niet voor niets was 2010 het jaar van de tijger en springen het Wereld Natuur Fonds en andere internationale natuurbeschermingsorganisaties in de bres voor deze majestueuze kat. Wist u dat de tijger groter is dan de leeuw, de koning der dieren?

Het positieve nieuws is dat er binnen de nationale parken in India nog voldoende leefgebied is om de tijgerpopulatie weer te laten groeien.

Tijgertoerisme naar India een absolute must voor de overleving van haar soort!

Toerisme vormt hierbij een belangrijke schakel. “Duurzaam toerisme biedt een alternatief voor stroperij en houtkap door de lokale bevolking inkomsten uit hun natuurbezit te bieden in de vorm van werkgelegenheid. Deze werkgelegenheid begint bij het produceren van de lokale producten, het onderhouden van de lodge tot het rondleiden van de reizigers als rangers of gids. Doordat de mens een economisch voordeel heeft aan het beschermen van zijn natuurlijke leefomgeving, varen de natuur en haar dierenleven er wel bij.”, aldus Annemiek van Gijn, oprichtster van All for Nature Travel.
Voor de tijgerreizen naar India werkt All for Nature Travel samen met Travel Operators for Tigers (TOFT). Een uniek natuurbeschermingsinitiatief, opgericht door een groep betrokken touroperators uit Engeland die een zeer belangrijke toeristenattractie, de tijger, zagen uitsterven in India.

Voor meer achtergrondinformatie over natuurbescherming en toerisme kunt u hier terecht.

Unieke aandacht voor de tijger op de Vakantiebeurs

All for Nature Travel presenteert de film “How tourism can save Tigers!” aan het grote publiek in het Werelds theater en de voorzitter van TOFT, Julian Matthews, zal een presentatie houden voor de Nederlandse reisorganisatoren en de pers tijdens de VakantieVakbeurs. Zie hier het programma.

Travel Operators for Tigers (TOFT)

Travel Operators for Tigers is opgericht in 2004 en is inmiddels uitgegroeid tot een grootscheepse internationale campagne met meer dan 120 leden uit de reisindustrie; van internationale touroperators, tot inkomende reisagenten en accommodaties in India. De doelstelling van TOFT is erop gericht om duurzaam toerisme door te voeren in de reisindustrie in India en haar subcontinent. Daarnaast wil zij bewustwording genereren bij de toerist die de wildparken bezoekt. Alleen zo krijgt de tijger een kans om te overleven! Meer informatie over TOFT vindt u op www.toftigers.org

Noot voor de redactie:

Uitnodiging voor de pers: De presentatie van Julian Matthews, voorzitter van Travel Operators for Tigers, zal worden gehouden op dinsdag 11 januari van 12:00 uur tot 12:30 op de stand van All for Nature Travel F034 in Hal 2 van de VakantieVakbeurs. Hierna zal de gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Gratis kaarten voor de VakantieVakbeurs kunt u bestellen via info@allfornature.nl

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van zwaar bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn, E: annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702.

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.