Eerste reis met walvisonderzoek van start

De eerste reis die bijdraagt aan walvisonderzoek op de Azoren gaat van start

In een zeer select gezelschap van vier personen vertrekt op 14 april de eerste reis van All for Nature Travel naar Pico op de Azoren. Naast het pittoreske eiland maakt men uitgebreid kennis met het werk van Karin Hartman van Nova Atlantis en haar inzet ter bescherming van de dolfijnen en walvissen rondom Pico.

Nova Atlantis Foundation

Onder begeleiding van het onderzoekteam van Karin Hartman, medeoprichter van de Nova Atlantis Foundation, krijgt de reiziger inzicht in haar jarenlange onderzoek naar de Risso’s dolfijn en andere walvisachtigen, zoals orka’s, potvissen en grienden, en werkt mee. Vanaf het land worden de dieren samen met lokale ‘viziers’ geobserveerd en wordt de groepsgrootte en locatie in kaart gebracht. Met de boot zoeken zij de dieren op en maken zij kennis met hun leefwijze en gedrag. Karin Hartman verzorgt presentaties en geeft een blik achter de schermen van dit natuurbeschermingsproject.                                                                                                          

Zwemmen met dolfijnen niet duurzaam

‘Whale watching’ wordt al jaren aangeboden op de Azoren als toeristische attractie. “Helaas is de manier van werken niet altijd even duurzaam en worden er zelfs nog steeds excursies aangeboden die het zwemmen met dolfijnen mogelijk maken. Nova Atlantis heeft aangetoond dat dit hier veel stress bij de dieren veroorzaakt”, aldus Annemiek van Gijn van All for Nature Travel. “Met onze reis  weet de reiziger zeker dat zijn geld ten goede komt aan de bescherming van deze bijzondere zeezoogdieren, waar helaas nog veel te weinig over bekend is. De reiziger draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en krijgt in ruil daarvoor een heel bevoorrecht inzicht achter de schermen van dolfijn- en walvisonderzoek.”

De reis duurt een week en biedt naast het onderzoek voldoende gelegenheid om het eiland Pico uitgebreid te verkennen. Vanaf € 985 per persoon, exclusief vlucht. Meer informatie op Azoren met Dolfijn-en Walvisonderzoek.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.