Onderzoek naar de blauwe vinvis in National Geographic Magazine

In de mei-editie van National Geographic Magazine staat een mooie reportage over de inzet van Barbara Galletti voor de blauwe vinvis in de wateren bij Chili. Emerging Nature Photographer, Joris van Alphen, heeft het werk van Barbara in kaart gebracht in het kader van de Future for Nature Awards. Barbara Galletti wil vooral aandacht krijgen voor dit grootste zoogdier op aarde, waar nog veel te weinig over bekend is.

Daarbij ziet zij ook in duurzaam toerisme een goede mogelijkheid om de lokale bevolking geld te laten verdienen aan behoud van de natuur. Deze reis werd mogelijk gemaakt door All for Nature Travel die met haar reizen wil bijdragen aan de bescherming van bedreigde dieren op deze wereld, een mooiere overeenkomst is er niet. Wilt u meer lezen over dit onderzoek naar de blauwe vinvis kijk dan op Passie voor de Walvis in National Geographic Magazine.

Wilt u zelf ook een kans krijgen om de blauwe vinvis op ware grootte in te schatten? In de periode april, mei is hij ook op onze All for Nature onderzoeksreis naar de Azoren te aanschouwen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.