Reizen en meewerken aan de bescherming van de olifant en de neushoorn

– Persbericht –

Woerden, 23 november 2012

-Reizen en meewerken aan de bescherming van de olifant en de neushoorn-

Reizen en meewerken aan de bescherming van de olifant en de neushoorn. All for Nature Travel laat de reiziger wel heel direct bijdragen aan het behoud van deze machtige, maar zwaar bedreigde dieren. Vanuit de reissom worden halsbanden met radiozender bekostigd en de reisgroep wordt nauw betrokken bij het opsporen per helikopter en het verzorgen van de verdoofde neushoorn of olifant.

Olifanten voorzien van halsband met radiozender

Het Sadaani Elephant Project is opgezet om de migratieroutes te bestuderen van olifantenkuddes in Sadaani National Park, Tanzania. Er wordt gebruik gemaakt van halsbanden met radiozender om de olifanten te volgen. De reisgroep van maximaal 6 personen heeft de halsbanden c.q. collars betaald en maakt onderdeel uit van het projectteam. Dit betekent dat zij meegaan met de helikopter als het team de 430 km² van het reservaat scant op geschikte olifanten die moeten worden verdoofd en voorzien van een halsband met zender. Eenmaal verdoofd zal de reiziger worden gevraagd om mee te helpen de halsbanden op maat aan te brengen en de verdoofde olifant te verzorgen zodat hij gezond en wel, en zonder al te veel stress, door het proces heen komt.

Al bijna 500 neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika

De teller staat bijna op 500. Dat is het aantal neushoorns dat dit jaar in Zuid-Afrika is gestroopt om de Aziatische markten te voorzien van de hoorn van de neushoorn. Het materiaal van de hoorn is niets meer dan dat van een vingernagel, maar het is op dit moment zijn gewicht in goud waard op de zwarte markt. Volledig ten onrechte wordt er in Azië een medicinale werking toegeschreven aan deze hoorn.

Het White Rhino Conservation Project heeft als taak om de ongeveer 130 witte neushoorns in Kruger National Park te merken en te identificeren voor hun bescherming. Dit doen zij door middel van het implanteren van een microchip. De tweede reisgroep gaat samen met de dierenarts en de rangers op zoek naar een neushoorn om deze te verdoven en te voorzien van een chip. Het hele proces duurt meestal 6-8 uur en de reiziger is meer dan alleen een toeschouwer. De groep wordt taken toebedeeld om de dierenarts en de rangers te helpen bij deze belangrijke opgave. Een groot gedeelte van deze operatie wordt bekostigd vanuit de reissom.

Deze reis naar Zuid-Afrika kost € 2370 per persoon, exclusief internationale vlucht. Vertrek in mei en september 2013.

Bijdragen aan natuurbescherming
De reizen van All for Nature Travel gaan naar bedreigde dieren over de hele wereld en geven een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming. Duurzaamheid staat daarbij centraal, evenals de bijdrage aan natuurbehoud. Meer informatie over de ‘Olifant Collaring Project’ -reis en de ‘Hands-on bij Rhino Conservation’ – reis van All for Nature Travel is te vinden op www.allfornature.nl/reizen .

Noot voor de redactie:

All for Nature Travel & Consultancy is opgericht in 2010. Geïnspireerd door haar eigen reizen en de maatschappelijke trends op het gebied van duurzaamheid besloot oprichtster Annemiek van Gijn ook haar bijdrage te gaan leveren aan een betere wereld.
De duurzame reizen van All for Nature zijn gericht op avontuurlijke reizigers met een hart voor de natuur. Zij laten mensen direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld. De reizen dragen bij aan de bescherming van ernstig bedreigde diersoorten als de gorilla, tijger, orang-oetan en de reuzenpanda. En zij bieden de reiziger een eenmalig en bevoorrecht inzicht in natuurbescherming.

Naast reizen naar natuurbeschermingsprojecten geeft All for Nature ook advies aan bedrijven en natuurbeschermingsorganisaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam toerisme, natuurbescherming, fondsenwerving en sponsoring. www.allfornature.nl

Voor meer informatie  kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn,
E:
annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:0348 448146 of 06 55536702

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.