Kwita Izina of gorillanaamdag in juni

Kwita Izina is de officiële ceremonie in RwandaRwanda Berggorilla waarbij de nieuwgeboren baby berggorilla’s een naam krijgen. Dit jaar in juni vindt alweer de 9e naamdag plaats. Intussen hebben al meer dan 141 gorilla’s hun naam op deze manier verkregen.

De lokale bevolking wordt zo betrokken bij de bescherming van de zwaar bedreigde mensapen en het is het moment om mensen die direct hebben bijgedragen aan hun bescherming in het zonnetje te zetten. Tienduizenden mensen worden voor deze ceremonie uitgenodigd en hij wordt meestal gekoppeld aan een duurzame activiteit.

Op 22 juni 2013 krijgen de 11 pasgeboren gorillababy’s in Volcanoes National Park een naam!

De zeer kleine populatie berggorilla’s groeit gestaag en de inkomsten die hieruit worden gegenereerd via het toerisme zijn een belangrijke bron van inkomsten voor het hele land. In 2011 werd USD 252 miljoen gerealiseerd door meer dan 908.000 toeristen. Het totale aantal berggorilla’s is nog steeds kritiek met 880 individuen. De soort komt enkel voor in Rwanda, Uganda en de Democratische Republiek Congo.

Meer dan Rwf1.4 miljard werd in de afgelopen 8 jaar uitgegeven aan ‘community-based’ projecten, zoals schoon drinkwater, riolering, scholen en andere sociale faciliteiten. Op deze manier wordt het ook voor de lokale bevolking belangrijk om bij te dragen aan het behoud van deze ‘mighty silverbacks’.

Wilt u ook met uw reis bijdragen aan het behoud van de berggorilla en de nieuwe naamdragers bewonderen? Er zijn nog diverse plaatsen vrij op onze Kingdom of the Gorilla groepsreizen. Op 26 juni bent u de eerste van onze klanten die hen bezoekt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.