Travelife certificaat uitgereikt door Helena Rey, UNEP Tourism Programme Officer

Utrecht Vakantiebeurs, 14 januari 2015:  Vandaag heeft Helena Rey, Tourism Programme Officer van het United Nations Environment Programme (UNEP) het Travelife duurzaamheid certificaat voor touroperators uitgereikt aan Nederlandse tour operator All for Nature Travel en de Griekse reisagent TUI Hellas Heraklion (Kreta). De bedrijven worden daarmee beloond voor hun jarenlange inspanning en koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De touroperators voldoen aan meer dan 200 criteria  ten aanzien van hun kantoor, consumentenvoorlichting, hun product assortiment en internationale handelspartners. De thema’s omvatten alle relevante onderwerpen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) waaronder milieu en klimaat, sociaal beleid, mensenrechten, biodiversiteit, dierenwelzijn en consumentenrechten.

Touroperator All for Nature Travel laat zien dat duurzaam toerisme daadwerkelijk kan bijdragen aan natuurbescherming. Aldus oprichtster Annemiek van Gijn: “All for Nature Travel is opgericht om, middels reizen, een bijdrage te leveren aan het behoud van de natuur en haar fantastische wildlife.  Duurzaamheid stond daarbij vanaf het begin centraal.  Wij zijn er dan ook trots op om te zijn gecertificeerd door Travelife. Daarnaast wordt 30% van de brutomarge die wij realiseren terug geïnvesteerd in natuurbescherming. Voor de reiziger betekent dit de mooiste wildlife ervaring in de ongerepte natuur  over de hele wereld, terwijl hij zeker weet dat zijn reis bijdraagt aan het behoud van die natuur en haar dierenleven.”

De TUI agent in Heraklion is de eerste Griekse Destination Management Company (DMC) die aan de Travelife Certified criteria voldoet. Aldus Spyros Kritikos, Destination manager:”Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de kernwaarden van de TUI Groep. Het onderstreept onze betrokkenheid bij een duurzame ontwikkeling en positieve impact op de samenleving. Wij zijn trots dat ons filiaal in Kreta als eerste in Griekenland wordt beloond met het Travelife certificaat. TUI Hellas blijft in de voorhoede voor een toeristisch model gebaseerd op respect voor de lokale natuur, cultuur en samenleving, en we hopen dat meer Griekse bedrijven zullen volgen.”

Naut Kusters, directeur Travelife for Tour operators en Travel agents: “De Travelife standaard voor touroperators is de eerste standaard in de wereld die aan de strenge eisen van GSTC voldoet. Dankzij steun van de Europese Unie hebben zich inmiddels brancheorganisaties in meer dan 15 Europese landen, waaronder Griekenland,  zich aan het Travelife systeem gecommitteerd . Daarmee levert het een sterke bijdrage aan het verduurzamen van de toeristische sector.”

Vlnr:
Dhr Spyros Kritikos (TUI Hellas Kreta)
Mw. Helena Rey  (UNEP)
Mw. Annemiek van Gijn (All for Nature Travel)

———————————————————————————————–

Meer informatie:

Travelife voor touroperators en reisagenten
Silvia Hendriks, phone +31 (0)68 122 5733
s.hendriks@travelife.info
www.travelife.info

TUI Hellas Heraklion
Spyros Kritikos,
phone +30 6945 550448
E: skritiko@tui.gr

All for Nature Travel
All for Nature Travel is opgericht in 2010 vanuit de persoonlijke overtuiging van oprichtster Annemiek van Gijn om door middel van duurzaam toerisme haar bijdrage te leveren aan een betere wereld. De duurzame reizen van All for Nature Travel bieden de mooiste wildlife ervaring en zij laten mensen op een comfortabele manier kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. Reizigers worden geïnspireerd om ook hun bijdrage te leveren, lokale mensen krijgen inkomsten uit het behoud van de natuur en 30% van de brutomarge die All for Nature Travel realiseert wordt terug geïnvesteerd in natuurbescherming.
Voor meer informatie en een foto in hoge resolutie kunt u contact opnemen met Annemiek van Gijn E: annemiek.vangijn@allfornature.nl, T:+ 31 (0)348 448146 of + 31 (0) 6 55536702.

Dit bericht is geplaatst in Persbericht. Bookmark de permalink.