Blog – Theater op het water Waterballet voor gevorderden

Theater op het water: Waterballet voor gevorderden

Zodra het licht wordt, speuren we het fjord af. De kleuren in de lucht vormen een prachtig decor voor het waterballet spektakel dat komen gaat. De kapitein is vandaag van de techniek en het geluid en houdt de radar en de hydrofoon goed in de gaten. Iedereen is op zoek naar haring. Want waar haring is, vind je waarschijnlijk ook de hoofdrolspelers van het hoge noorden: orka’s en bultruggen.

7

We vinden een mega school haring, maar we waren natuurlijk niet de enige. Grote zwarte rugvinnen doorbreken het wateroppervlakte en we lijken midden in een orkasoep te drijven. Ineens worden we opgeschrikt door een ‘blow’ vlak naast de boot. Pfff…. rotte vis lucht. <Lees hier het hele verhaal>

Deze ervaringen deed onze Wildlifespotter Kieke op bij de Orka’s & Haringtrek in Noorwegen. Wil je zelf ook orka’s en bultruggen zien jagen op de haring? Er is nog plaats op deze reis in januari.

All for Nature Travel biedt echter nog vele andere mooie walvisreizen aan:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.