Naamdag berggorilla Kwita Izina op 2 september!

Kwita Izina is de officiële jaarlijkse ceremonie in Rwanda waarbij de nieuwgeboren baby berggorilla’s een naam krijgen. De datum voor de alweer 12e naamdag is vastgezet op 2 september.

De zeer kleine populatie berggorilla’s groeit gestaag en de inkomsten die hieruit worden gegenereerd via het toerisme zijn een belangrijke bron van inkomsten voor het hele land. . Het totale aantal berggorilla’s is nog steeds kritiek, maar dit jaar hoopt men de 1000 ste baby berggorilla een naam te kunnen geven.

kWITA iZINA 2016

De lokale bevolking wordt zo betrokken bij de bescherming van de zwaar bedreigde mensapen en het is het moment om mensen die direct hebben bijgedragen aan hun bescherming in het zonnetje te zetten. Tienduizenden mensen worden voor deze ceremonie uitgenodigd en hij wordt meestal gekoppeld aan een duurzame activiteit. Het is een absoluut spektakel en erg bijzonder om hierbij aanwezig te zijn. Wij raden u dan aan om zeer snel te reageren.

Ook berggorilla’s zien in Rwanda? Kijk dan bij deze reis: Kingdom of the Gorilla Berggorillatrekking.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.