Unieke reis naar de bonobo’s in Congo

Unieke reis naar de bonobo’s in Congo

De bonobo komt helaas alleen voor in de Democratische Republiek Congo (DRC). De machtige Congorivier vormde 34 miljoen jaar geleden een natuurlijke barrière en zorgde ervoor dat de voorouders van de bonobo en chimpansee van elkaar gescheiden werden. Op deze manier ontwikkelden zich twee verschillende soorten mensapen.

De bonobo heette voorheen dwergchimpansee en werd pas in 1929 als aparte diersoort gedefinieerd. Het is de droom van iedere primatenliefhebber om de bonobo nog een keerBonobo Olivia DRC te kunnen observeren in zijn eigen leefgebied.

Jaren van politieke onrust zorgden ervoor dat niemand vanuit het Westen deze bijzondere naaste verwanten kon bezoeken. Alleen lokale mensen en geen gevaar schuwende natuurbeschermers kwamen met hen in aanraking. Nu krijgt ook u de kans om deze vredelievende mensapen van dichtbij te observeren.

Reis naar de bonobo in november 2018
All for Nature Travel heeft, Bonobo Maleboin samenwerking met WWF in DRC, een unieke bonobo reis gepland in november 2018. Een betere manier om bij te dragen aan het behoud van de bonobo is er niet. De reis is nog in ontwikkeling en als u geïnteresseerd bent kunt u zich aanmelden op de wachtlijst zodat u op de hoogte gehouden wordt.

U bent onder de deskundige begeleiding van ervaren primatologen en de Centraal-Afrika specialist/schrijver Meindert Brouwer is uw reisbegeleider vanuit Nederland. Meindert Brouwer is onder andere schrijver van het boek Central African Forests Forever dat binnenkort wordt uitgebracht.

12-daagse groepsreis 6-8 personen

Onder begeleiding van schrijver en Centraal-Afrika specialist:

Meindert Brouwer

Vertrek 2 november 2018

Richtprijs €3700 p.p. excl. vlucht

Meldt u nu vrijblijvend aan op de wachtlijst voor meer informatie via info@allfornature.nl

De reis is alleen geschikt voor avontuurlijk ingestelde reizigers met doorzettingsvermogen en de bereidheid om te reizen onder primitieve omstandigheden.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.