Blog – Bijzondere “Beagle” boottrip in Darwins Animal Planet

Wij beginnen op Santa Cruz met een bezoek aan het Charles Darwin Station waar de reuzenschildpadden druk, maar langzaam, even voordoen hoe je de evolutietheorie levendig houdt. Lonesome George (de laatste reuzenschildpad van zijn soort van het eiland San Cristobal en inmiddels helaas overleden) zit sip in een hoekje, terwijl zijn soortgenoten van de andere eilanden met een hoop gekreun en gekletter van de schilden tegen elkaar met familieuitbreiding bezig zijn.

Foto 6

Het wemelt van de knalrode ‘Sally lightfoot’-krabben die goed opvallen op de zwarte lava rotsen. De gekke naam hebben ze te danken aan een beroemde nachtclubdanseres uit de Cariben, waarvan wat eigenschappen bleken overeen te komen, volgens de zeebonken die Kaap Hoorn gerond hebben; lonkende ogen die met je flirten, grijpgrage klauwen, uitdagende zijwaartse bewegingen en felle kleuren. <Lees hier het hele verhaal>

 

Deze ervaring deed onze wildlifespotter Kieke op de Galapagoseilanden. Wil jij zelf ookde Galpagosarchipel ontdekken? Dan zijn dit de perfecte reizen voor jou: Galápagos: Biodiversiteit in de voetsporen van Darwin of Galápagos Avontuur.

All for Nature Travel biedt echter nog “Galápagos: Paradijs voor Fotografie” aan in mei 2018.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.