Interview in Gezond Verstandig over het waarom van All for Nature

Interview met Annemiek van Gijn in Gezond Verstandig 25 mei 2017

Wat was voor u de trigger om als duurzaam bedrijf aan de slag te gaan? Wat heeft u over de streep getrokken?
Het moment waarop ik besloot All for Nature Travel te beginnen weet ik nog precies. Ik ben in 2009 zeven weken door de Kalahari Woestijn getrokken in Namibië en Botswana met mijn kinderen van toen 6 en 8 jaar.zwarteneushoorn
In Etosha National Park stonden we oog in oog met meerdere zwarte neushoorns, die volgens de statistieken al lang uitgestorven moeten zijn. Zelf zag ik mijn eerste zwarte neushoorn in 1994 en ik weet nog dat ik toen dacht ‘dit moment moet ik goed onthouden, want mijn kinderen zullen dit nooit meer kunnen meemaken…….’ Daarvoor een Ode aan natuurbescherming! Ondanks alle stroperij heeft Namibië nu weer een gezonde populatie, die zelfs buiten de nationale parken leeft!

Waar haalde en haalt u inspiratie om duurzaam te werken?
In toerisme zag ik toen een oplossing voor natuurbeschermingsprojecten die naarstig op zoek waren naar financiële middelen voor het realiseren van hun doelstellingen. De ontwikkelingen in de reisbranche op het gebied van duurzaam toerisme gingen mij toen nog veel te langzaam. En vanuit mijn bestuursfunctie bij de GlobeGuards werd ik iedere dag geconfronteerd met de beperkte middelen waarmee onze leden de natuur wilden redden.

Lees hier het hele verhaal op GezondVerstandig.be

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.