Samenvatting Duurzaamheidsverslag 2015

All for Nature Travel kijkt met gepaste trots terug op het afgelopen jaar. Meer dan 90% van onze belangrijkste accommodaties zijn duurzaam en onze klanten verblijven dan ook 9 van de 10 keer in een duurzame accommodatie tijdens hun bijzondere reis. Zwemmen met dolfijnen in de Azoren wordt aan banden gelegd en één hele hectare grond op Borneo is opgekocht om de bescherming van het oerbos waar de orang oetangs leven te realiseren. Daarnaast heeft All for Nature Travel 10% van haar omzet teruggeïnvesteerd in natuurbescherming en in het totaal 100 ton C02 gecompenseerd via GreenSeat.

In wel 7 verschillende uitgebreide reportages is het belang van duurzaam toerisme en natuurbescherming op onze bestemmingen in tijdschriften en kranten behandeld. Ook heeft TOFTigers dit jaar met dank aan All for Nature Travel haar 10-jarige jubileum mogen vieren. WWF maakt gebruik van onze ‘best practices’ en presenteert ze als ‘case studies’ aan haar netwerk. En als kers op de taart zorgt de opbrengst van de Dag van de Natuur veiling van €64.000,- ervoor dat nog meer projecten zich kunnen blijven inzetten voor al die dieren en bijzondere natuur die deze bescherming zo hard nodig hebben. All for Nature Travel is al meer dan 5 jaar een van de hoofdsponsoren van deze veiling.

Duurzaamheidsresultaten 2015

Ook binnen ons bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid door ons afval te scheiden of op een duurzame manier te verwerken, energie- en waterbesparende maatregelen toe te passen en maken wij uitsluitend gebruik van groene stroom en spaarlampen. Door zoveel mogelijk papierloos te werken verminderen we het papierverbruik in verhouding per klant en het papier dat we gebruiken is uiteraard kringloop- of FSC gecertificeerd papier.

Kortom, een mooi jaar waarin vele doelen gerealiseerd zijn. We zijn er nog niet, maar zullen nog lang blijven doorgaan zodat ook de toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft.

Stefanie Boomsma,
Duurzaamheidscoördinator
All for Nature Travel