Wat maakt uw reis uniek!

Als enige aanbieder in de Benelux garandeert All for Nature Travel dat al haar reizen daadwerkelijk bijdragen aan het behoud van onze planeet en dat u een exclusief inzicht krijgt in natuurbescherming over de hele wereld.

Hiervoor heeft zij in 2011 de Biodiversity Innovation Award in ontvangst mogen nemen van het ministerie van EL&I en is zij door TOFTigers genomineerd als International Wildlife Tour Operator in 2014.

Onze ervaring leert dat dit mes aan twee kanten snijdt. U draagt bij aan natuurbescherming en deze manier van reizen levert de beste wildlife-ervaringen op. Natuurbeschermers en topexperts zetten zich extra in om u het beste wat de natuur te bieden heeft te laten zien.

Wat maakt uw reis uniek?

 • In alle reizen staan projecten voor natuurbehoud centraal. U krijgt een exclusief inzicht in natuurbescherming van met uitsterven bedreigde diersoorten en hun leefomgeving. Bovendien draagt u actief bij aan natuurbehoud. Zo helpt u mee met het tellen van de laatste West-Afrikaanse leeuwen in Kameroen. U zet cameravallen voor de jaguar in Ecuador of trekt 9 dagen op met het onderzoeksteam van de Orangutan Foundation op Borneo. Of u spoort olifanten op per helikopter die een zender om moeten krijgen.
 • Uw wildlife-ervaringen zijn uniek! Natuurexperts en onderzoekers weten als geen ander waar het wild zich schuil houdt. Zij sporen voor u de neushoorn, leeuw, tijger, ijsbeer, gorilla, orang-oetan, jaguar, cheeta, reuzenpanda etc. moeiteloos op!
 • Minimaal 10% van de reissom wordt terug geïnvesteerd in natuurbescherming. Zo weet u zeker dat ook uw reis direct bijdraagt.
 • Duurzaam toerisme is de basis van uw reis. Dit biedt de lokale bevolking eerlijke inkomsten uit behoud van de natuur, als alternatief voor stroperij en houtkap.
 • Belasting voor het milieu wordt geminimaliseerd en de CO2 uitstoot van iedere vlucht wordt gecompenseerd.
 • Bij boeking of voor vertrek ontvangt u de handige All for Nature Travel app. Zo heeft u op uw telefoon alle reisbescheiden overzichtelijk bij de hand.

Natuur en comfort gaan samen op uw reis

 • Een reis maken naar natuurprojecten betekent niet dat u uitsluitend in eenvoudige accommodatie overnacht met minimale voorzieningen. Integendeel! Op de meeste reizen overnacht u in comfortabele lodges of tented camps van 3 en 4 sterrenniveau. U bent hier van alle gemakken voorzien.
 • Onze lodges zijn kleinschalig én bevinden zich ver weg van de gebruikelijke trekpleisters. Uw ontmoeting met een tijger of neushoorn blijft zo een ervaring in een select gezelschap.
 • Ook op het culinaire vlak ontbreekt het u aan niets. U proeft van de lokale specialiteiten. Maar ook internationale gerechten staan op het menu.

Reizen in een groep of geheel op maat

 • U reist op comfortabel niveau in een klein (4-10 pers.) internationaal gezelschap van avontuurlijke, gelijkgestemde reizigers met een voorliefde voor de natuur. Voor de meeste van onze reizen is het echter ook mogelijk om voor 2 personen een wildlife-ervaring op maat uit te werken op een tijdstip dat u beter past.
 • Iedere reis kunnen wij uitbreiden met andere bezienswaardigheden of een 5 sterren lodge in een voor u op maat uitgewerkt voorstel.
 • De internationale vluchten naar de bestemming zijn niet bij de prijs op de website inbegrepen, maar die kunnen uiteraard wel voor u worden verzorgd.

Betrouwbaar op reis

 • Bij de internationale groepsreizen werken wij samen met Steppes Discovery. Een Engelse reisorganisatie die al ruim 17 jaar reizen naar natuurprojecten organiseert en zijn sporen in duurzaam toerisme heeft verdiend.
 • Ook op de bestemming zelf werken wij samen met gerenommeerde partners en wetenschappelijk erkende natuurbeschermingsorganisatie. Zoals Jane Goodall Institute en African Parks Network.
 • Duurzaamheid is daadwerkelijk verankerd in uw reizen via All for Nature Travel en geen loze kreet. All for Nature Travel is als een van de weinige reisorganisaties in Nederland en België Travelife gecertificeerd. Lees hier meer over in haar Duurzaam Toerisme en MVO beleid.
 • Voor uw zekerheid is All for Nature aangesloten bij de ANVR,  SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.