TOFTigers – Travel Operators for Tigers

Travel Operators for Tigers (TOFTigers) is een uniek initiatief, opgericht door een groep betrokken touroperators die een zeer belangrijke toeristenattractie, de tijger, zagen uitsterven in India.

Tijger

Begonnen in 2004 is TOFTigers inmiddels uitgegroeid tot een grootscheepse internationale campagne met meer dan 200 leden uit de reisindustrie; van internationale touroperators, tot inkomende reisagenten en accommodaties in India. De doelstelling van TOFT is erop gericht om duurzaam toerisme door te voeren in de reisindustrie in India en haar subcontinent, en bewustwording te genereren bij de toerist die de wildparken bezoekt, teneinde de tijger een kans te geven om te overleven.

Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel, was o.a. European Representative voor TOFTigers en zij heeft de krachten gebundeld van de reisorganisaties in Nederland. Inmiddels zijn de belangrijkste duurzame reisorganisaties met reizen naar India aangesloten. Let bij het boeken van een reis naar India dus altijd op het TOFTigers logo!We Use - TOFTigers Nature Friendly Logo - square version

 

TOFTigers en All for Nature Travel
All for Nature Travel draagt bij aan de TOFT campagne d.m.v. een donatie van €25,- per reiziger die op safari gaat in India of Nepal. TOFTigers is hier verantwoordelijk voor het PUG Eco Rating systeem voor gecertificeerde lodges. All for Nature Travel gebruikt indien mogelijk alleen PUG gecertificeerde lodges. Zo weet u zeker dat uw tijgersafari bijdraagt aan wildlife, natuur en lokale communities. Daarnaast ondersteunt All for Nature het Village Wildlife Guardian Scheme in de Kanha/Pench corridor financieel. Hier worden lokale dorpelingen ingezet om als Wildlife Wachters illegale activiteiten te rapporteren en de omgeving van het dorp veiliger te maken. Lees hier meer over dit programma.