Regionale vluchten binnen Indonesië en DRC

Bij enkele reizen binnen Indonesië en DRC maken we gebruiken van regionale luchtvaartmaatschappijen, die op de ‘zwarte lijst’ van de Europese Unie staan. Uiteraard organiseren wij dit liever anders, maar als u bepaalde bijzondere bestemmingen wilt bezoeken zijn er soms geen alternatieven.

Wat betekent de zwarte lijst? 
De EU houdt een zwarte lijst bij van luchtvaartmaatschappijen die niet welkom zijn in de landen van de EU. Maatschappijen die op de lijst voorkomen mogen niet landen of opstijgen van luchthavens binnen de EU, en mogen daarnaast ook niet over het grondgebied van EU-landen vliegen.

Bijna alle regionale luchtvaartmaatschappijen in Indonesië en DRC staan op deze zwarte lijst. Dit wil overigens niet per definitie zeggen dat ze niet aan de Europese veiligheidsnormen voldoen.  Het kan zijn dat ze niet gecontroleerd worden op de manier waarop de burgerluchtvaart inspectiediensten van de EU dit wil. Ook speelt mee dat voor maatschappijen die enkel binnenlandse vluchten uitvoeren een EU inspectie minder relevant is. Uiteraard worden ze wel door de lokale autoriteiten gecheckt.

Meer weten over de zwarte lijst van de EU 

Check uw reisverzekering
Vraagt u bij uw reisverzekering na of u verzekerd bent voor dit onderdeel van de reis waarbij u vliegt met een luchtvaartmaatschappij die op de EU zwarte lijst. Ook Allianz Global Assistance dekt dit bijvoorbeeld niet.