Borneo: Orang-oetan Conservation Tour

“Fantastisch, zoveel orang-oetans! En de gidsen hebben ons geweldig begeleid. Die blik achter de schermen die zij ons gaven was een ontzettend bijzondere ervaring”. Kirsty Howlet

  • U krijgt exclusief inzicht in orang-oetan bescherming in de weelderige regenwouden van Borneo
  • Tijdens deze 10-daagse reis wordt u volledig betrokken bij het unieke werk van ‘Orangutan Foundation UK’
  • Verken afgelegen gebieden die alleen toegankelijk gemaakt worden voor onze groep
  • U observeert volledig wilde orang-oetans tijdens diverse trekkings
  • De medewerkers van de ‘Orangutan Foundation UK’ brengen u in contact met de veldbiologen tijdens hun werk
  • 10 dagen, groepsreis, vertrek 4 juni en 14 oktober, vanaf € 3795,- per persoon


Moeder
orang-oetan met baby op video
Bijgaande videobeelden zijn gemaakt op onze novemberreis vorig jaar. U ziet o.a. een moeder orang-oetan die haar baby voedt.

Uw natuurreis in het kort:
Deze reis is samengesteld in exclusieve samenwerking met de ‘Orangutan Foundation UK’. Pure natuurbescherming en geen project dat in het leven is geroepen om inkomsten te genereren uit het toerisme. Zo geniet slechts een klein aantal reizigers het voorrecht om achter de schermen te kijken van de orang-oetan bescherming in de weelderige regenwouden van Borneo. Deze avontuurlijke reis geeft u niet alleen unieke kennis over het werk van de Foundation, het geeft u ook de kans om oog in oog te staan met wilde orang-oetans in hun kwetsbare leefomgeving.
Uw inzichten zullen groeien omtrent de essentiële rol van het regenwoud in het gevecht om het behoud van de orang-oetan. De lokale bevolking die in het regenwoud woont, is hierbij ook een belangrijke factor. Hier hoort u meer over als u projecten bezoekt die lokale gemeenschappen ondersteunen bij het behoud van de orang-oetan.

Uw comfortabele lodge in Tanjung Puting National Park is uw uitvalsbasis. U reist maar liefst 7 dagen door gebieden die speciaal voor onze reizigers toegankelijk gemaakt zijn om wilde orang-oetans in de vrije natuur te zien. Dit maakt deze reis een absolute unieke ervaring! En een waardevolle ondersteuning in het gevecht tegen uitsterving van deze bijzondere verwanten.

Natuurreis Indonesië: De "Big 5" van AziëBijzonder overnachten op uw natuurreis
Rimba Eco Lodge vindt u in het hart van Tanjung Puting National Park. Elke kamer bevindt zich op een houten loopbrug boven het bos en kijkt uit over de Sekonyerrivier, thuisbasis van makaken. Rondom de lodge kunt u ook de, zeer zeldzame maar hier veelvuldig voorkomende, neusapen waarnemen. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze lodge en het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisdata:
3 juni tot en met 12 juni 2018
14 oktober t/m 23 oktober 2018

*Deze reis kan ook worden uitgewerkt als privéreis in ieder gewenste periode. De maanden juli en augustus zijn hiervoor zeker aan te bevelen.

Reissom internationale groepsreis (6-10 personen):
Vanaf € 3795,- per persoon, exclusief internationale vlucht naar Jakarta en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief donatie aan Orangutan Foundation UK, alle excursies en interne vluchten. Eenpersoonskamertoeslag € 685,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Indonesië heeft uiteraard nog veel meer te bieden dan orang-oetans. Indien gewenst kan aansluitend een voorstel voor u op maat worden uitgewerkt. Ook de vluchten verzorgen wij graag. Wat dacht u van een strandverlenging op Bali in een kleinschalig, duurzaam en luxe eco-resort?

Voor bedrijven kan deze reis volledig op maat worden aangepast en uitgebouwd.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).