Congo: Wildlife avontuur in het Donkere Hart van Afrika

“Goede gorilla sightings, super vriendelijk personeel die alles voor je doen en Johan onze guide was ook heel aardig en kundig. Dus…een fantastische reis en een aanrader voor iedereen die op een avontuurlijke manier Afrika wil ontdekken !!” Ingeborgh Jennen

  • Ga als een van de eersten op een unieke safari in het donkere hart van Afrika
  • Volg de voetsporen van Redmond O’Hanlon uit het gelijknamige boek Congo
  • Kom oog in oog te staan met de bosolifant en laaglandgorilla
  • Verblijf veilig en in comfortabele lodges met een bijdrage aan natuurbescherming
  • Krijg een bijzonder inzicht in het werk van African Parks Odzala en het laaglandgorillaproject van Dr. Bermejo
  • 10 dagen, het hele jaar door, privéreis, vanaf € 6960,- per persoon.

Uw natuurreis in het kort:
De noordelijke regenwouden in het hart van het Congobekken vormen na de Amazone het grootste tropische regenwoud ter wereld. Een van die wouden is het nationale park Odzala-Kokoua dat in 2010 is overgenomen door African Parks. In samenwerking met de lokale pygmeebevolking en de overheid beschermen zij 13600 km² regenwoud. Duurzaam toerisme en inzet bij natuurbescherming geeft de lokale bevolking hier inkomsten uit het behoud van de natuur. African Parks zal ook een presentatie geven tijdens een van uw dagen hier.Laaglandgorilla Neptuno in Odzala Congo All for Nature Travel

Bosolifanten en westelijke laaglandgorilla’s komen nog in groten getale voor in deze ongerepte wildernis waar rivieren en waterwegen de enige toegang vormen. Het gebied is rijk aan zogenaamde bai’s, open plekken in het woud die vaak worden bezocht door o.a. bosolifanten voor zout en mineralen. Een unieke mogelijkheid om deze zwaar bedreigde aparte diersoort gade te slaan.

Van de meer dan 125.000 westelijke laaglandgorilla’s, in dit gedeelte van de Republiek Congo, zijn 6 groepen gehabitueerd voor onderzoek van Dr. Magda Bermejo. De gemiddelde groep bestaat uit 16 dieren. Zij kunnen iedere dag gedurende een uur door de bezoekers van de Ngaga Camp worden bezocht. Naast bosolifanten en gorilla’s komen hier de zeldzame gouden kat, chimpansee, luipaard, gevlekte hyena en de bijzonder schuwe bongo voor. De lokale en zeer ervaren Ba’Aka-gidsen nemen u mee als u te voet en met de boot deze ongerepte wildernis verkent. Vanuit de ‘hides’ bij de open plekken in het woud kunt u het dierenleven ongestoord gadeslaan.

In tegenstelling tot het buurland de Democratische Republiek Congo, is de Republiek Congo, dat wordt aangevlogen op de moderne luchthaven van Brazzaville, wel ingesteld op deze vorm van toerisme. 70% van de bevolking leeft in de twee grote steden en daarbuiten tiert het dierenleven welig.

Tijdens deze 10-daagse reis verblijft u in twee verschillende zeer comfortabel aangelegde lodges (max. 6 en 12 kamers) met ieder zijn eigen hoogtepunten, Ngaga en Mboko Camp. Op de heen- en de terugweg verblijft u in Brazzaville voordat u doorvliegt naar het park Odzala-Kokoua.

Fire deck at NgagaBijzonder overnachten op uw natuurreis

Ngaga Camp is een zeer elegant kamp met 6 kamers die uitkijken op de kronen van het primaire regenwoud. Uw kamer ligt 3-4 meter boven de grond en is gebouwd op palen. De inrichting en uw verblijf hier zijn ondanks de primitieve omstandigheden voorzien van alle luxe die u van safari’s in Afrika gewend bent. Lees meer in Volkskrant Magazine.

Reisperiode:
Deze 10-daagse regenwoudsafari is het hele jaar door mogelijk en vertrekt iedere donderdag en maandag vanaf Brazzaville. De beste reistijd is mei tot en met september en december, januari i.v.m. het lange en korte regenseizoen.

Reissom (bij twee personen):
Vanaf € 6960,- per persoon, exclusief internationale vlucht naar Brazzaville. Interne transfers, alle maaltijden, excursies, 1 gorillapermit en park fee’s zijn bij de prijs inbegrepen. Wij adviseren u om ook 2 nachten in Lango Camp te verblijven i.p.v. Mboko: Meerprijs € 660,- p.p..
Brussel heeft een goede verbinding met Brazzaville vanaf ongeveer €800,- p.p. (Air France). Vraag ook naar onze speciale vertrekdata voor alleenreizenden vanaf €8995,- per persoon.

Let op reist u voor 1 april 2018 dan krijgt u een korting van €1800,- per persoon!

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).