India: Tijger Fotografiereis

“Al in 1992 inspireerde de tijger in India mij om wildlife fotograaf te worden. In april 2017 was ik in Kanha en Bandavgarh National Park en fotografeerde daar 13 tijgers op 9 safari’s… Ongelofelijk!” Martin van Lokven, fotograaf op deze reis

  • Ga op safari in de tijgerstaat van India en bezoek 3 parken; Kanha, Pench & Bandavgarh National Park
  • Persoonlijke begeleiding door professioneel gids en fotograaf Martin van Lokven
  • Met 10 game drives heeft u een optimale kans om tijgers te fotograferen (max. 4 pers. per jeep)
  • Ook de luipaard, de lippenbeer, de Indiase wilde hond, de gaur en de zeldzame barasingha komen hier voor
  • Geschikt voor ambitieuze beginners en ervaren amateurfotografen
  • 11-daagse fotografiereis, vertrek 28 februari 2019, € 3495,- p.p.


Uw natuurreis in het kort:
Voor een natuurfotograaf is het vastleggen van tijgers in het wild de meest spannende uitdaging die er is. Uw meerdaags verblijf in Kanha, Pench & Bandavgarh National Park geeft u de ultieme mogelijkheid om na deze reis thuis te komen met fantastische foto’s van ’s werelds meest majestueuze grote katachtige.

Madhya Pradesh wordt niet voor niets de tijgerstaat van India genoemd. Meer dan 10% van de totale wereldpopulatie tijgers leeft hier, in deze provincie van India. De provincie is onderdeel van het Satpura Maikal Landscape programma van het WWF en het aantal neemt ieder jaar toe.

U bezoekt Kanha National Park, één van de grootste en mooiste nationale parken in India en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. U bezoekt Pench Tiger Reserve, dat de basis vormde voor Kipling’s Jungle Book.  Nadat u Delhi heeft bezocht begint uw reis met Bandavgarh National Park, één van de meest succesvolle parken op het gebied van tijger ‘sightings’.

Fotograaf Martin van Lokven geeft u onderweg informatie en aanwijzingen op het gebied van fotografie. U kunt het geleerde direct in praktijk brengen als u twee keer per dag op ‘gamedrive’ gaat in uw eigen jeep met gids en slechts 3 medefotografen.

op safari Kanha

Naast de tijger en zijn gedrag, laat uw gids u uitgebreid kennis maken met haar prooidieren en het vogelleven. Wie weet ziet u ook een luipaard of lippenbeer. U zult uw zenuwen goed onder controle moeten houden om de camera niet te laten bewegen. Maar geen zorgen, u heeft op deze reis voldoende mogelijkheden om uw ultieme foto te maken…

Iedereen die passie heeft voor de natuur en geïnteresseerd is in fotografie kan aan deze reis deelnemen. Martin van Lokven helpt u uw fotografievaardigheden aan te scherpen en om alle opties van uw camera goed te benutten.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Deze kleinschalige lodge ligt midden in een bosrijke omgeving en heeft altijd een hartverwarmend welkom. De Kanha Jungle Lodge is al sinds 1987 een plaats waar natuurbeschermers en reizigers samen komen. Zij hebben het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor. Lees hier de ervaringen van andere reizigers.All for Nature Travel genomineerd door TOFTigers als WildlifeTouroperator 2014

Met deze reis ondersteunt u TOFTigers.

Reisdatum:
28 februari t/m 10 maart 2019

Reissom groepsreis: (min. 6 en max. 7 personen)
Vanaf € 3495 ,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht Delhi. Inclusief lokale vluchten, transfers, Nederlandstalige reisbegeleiding door fotograaf Martin van Lokven, alle maaltijden, 10 safari’s en bijdrage TOFTigers. Eenpersoonskamertoeslag €600,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Ook de vluchten of een eventuele extensie naar bijvoorbeeld de Taj Mahal, Jodhpur of Jaipur verzorgen wij graag. Komt deze datum niet uit kijk dan naar de fotografiereis van 10 t/m 21 maart met Ranthambore NP, Chambal & Agra of laat een reis op maat voor u uitwerken o.b.v. bijvoorbeeld de Ultieme Tijgersafari of de India Big 5 Safari.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).