India: Tijgers, leeuwen & luipaarden

“Hartverwarmend om te zien hoe deze mensen zich inzetten om de tijger te redden. Dit gaat met zoveel liefde. Er is dus nog hoop voor de tijger!” C. de Vries, Rotterdam

  • Ga op zoek naar tijgers, leeuwen en luipaarden in India
  • U gaat 11 keer op ‘game drive’ en heeft een grote kans om alle drie de grote katten te zien
  • Exclusieve safari naar Gir National Park in Gujarat (India) voor de Aziatische leeuw
  • Voor de tijger bezoekt u Tadoba Andhari Tiger Reserve, het park met de meeste ‘tiger sightings’ van India
  • Privésafari, 9 dagen, vertrek oktober t/m mei, € 2995,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze exclusieve safari is gericht op de grote katten die India rijk is en biedt u de grootste kans om de tijger, leeuw en de luipaard te zien op één reis. Iedere natuurliefhebber weet dat India het enige land ter wereld is waar u tijgers op een safari kunt observeren in het wild. Weinig mensen weten dat India ook het leefgebied is van de laatste 600 Aziatische leeuwen.

De Aziatische leeuw is een andere soort dan de Afrikaanse leeuw omdat het DNA zichLeeuw Gir National Park onderscheidt. De Aziatische leeuw komt alleen voor in de provincie Gujarat en is sinds begin 1900 beschermd. Dankzij natuurbescherming en de inkomsten uit duurzaam toerisme leeft hier nu weer een levensvatbare populatie die regelmatig op ‘game drives’ wordt gezien. Naast de leeuw heeft Gir National Park ook een gezonde populatie Aziatische luipaarden. Ook deze soort onderscheidt zich wat betreft het DNA van zijn Afrikaanse broer en ook de Aziatische luipaard wordt hier vaak ‘gespot’.

Uw reis begint echter in Mumbai van waaruit u doorvliegt naar Tadoba Andhari Tiger Reserve. Hier gaat u op zoek naar de tijger, maar ook de lippenbeer, gaur, Indiase wildeTijgers Tadoba hond en de Aziatische luipaard hebben hier hun leefgebied. In Tadoba verblijft u bij de TOFT Award winnaar voor de beste ‘wildlife’ ervaring. Niet alleen ‘game drives’, maar ook kanotochten, wandelsafari’s, cameravallen en een nachtelijk verblijf in een schuilhut laten u kennismaken met de soortenrijkdom in dit leefgebied. Daarnaast ziet u, gebaseerd op ervaring van de lodge, vrijwel zeker de tijger als u hier langer dan drie dagen verblijft. U bent hier vier dagen.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Tiger Trails Jungle Lodge in TadobaTiger Trails Jungle Lodge. Deze kleinschalige en comfortabele lodge heeft een directe toegang naar het reservaat. In 2012 hebben zij de TOFTiger Award mogen ontvangen voor beste wildlife ervaring en zij zijn wat dat betreft altijd nr. 1 gebleven. De lodge bestaat uit 12 kamers die zijn verdeeld over verschillende huisjes verdeeld over het terrein. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Met deze reis ondersteunt u TOFTigers.All for Nature Travel genomineerd door TOFTigers als WildlifeTouroperator 2014

Reisperiode:
Januari t/m 15 juni en 15 oktober t/m december i.v.m. het sluiten van de parken in de tussenliggende periode. Beste reistijd valt in de eerste en laatste drie maanden van het jaar

Reissom privésafari (bij 2 personen):
Vanaf €2995,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vlucht naar Mumbai. Inclusief 9 overnachtingen, de meeste maaltijden, alle game drives, parkgelden en een bijdrage aan TOFTigers.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden met andere parken of culturele hoogtepunten van India zoals Jaipur of de Taj Mahal. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).