India: Ultieme Tijgersafari

“Hoe gepassioneerd de mensen van de lodge zijn. Ze gaan niet voor het massatoerisme, maar voor behoud van natuur. En dat is zo mooi en bijzonder om te zien. Ilse Verwijs

  • Een 11-daagse safari door India, ver weg van het massatoerisme met kleinschalige, luxe lodges in de ongerepte natuur
  • Ga 14 keer op ‘game-drive’ in Madhya Pradesh oftewel de tijgerstaat van India
  • Ontdek de Indiase wildernis en het leefgebied van de tijger te voet of op bootsafari
  • Grote kans om ook de luipaard, de wilde hond of de lippenbeer te zien
  • Draag bij aan de bescherming van de tijger door middel van duurzaam toerisme
  • 11 dagen, privéreis, okt. t/m dec. en jan. t/m juni, vanaf € 3595,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
‘Wild India’. David Attenborough sprak dit zo mooi uit in de laatste natuurdocumentaire over India. Niet veel mensen kennen de natuurlijke rijkdommen van dit immens grote land. De economie draait op volle toeren en toch biedt het een thuis aan charismatische dieren zoals de tijger, de lippenbeer, de luipaard en de dhole oftewel de Indiase wilde hond.

Natuurreis India: De Ultieme tijgersafariDeze 11-daagse natuurreis neemt u mee naar hun leefgebied en laat u op verschillende manieren kennismaken met de ongerepte natuur waarin zij leven. Uitgebreide jeepsafari’s zullen niet aan de reis ontbreken, maar een bootsafari of uitgebreide wandelingen te voet, onder begeleiding van ervaren rangers, maken van deze reis een onvergetelijke ervaring.

U reist naar drie verschillende parken in Madhya Pradesh, de provincie waar volgens de doelstellingen van het WWF in 2020 de tijgerpopulatie met 75% moet zijn toegenomen. Uw reis begint in Kanha National Park, één van de grootste en mooiste nationale parken in India en ideaal leefgebied voor zowel tijgers als hun prooi. Speciaal voor uw verblijf hier hebben wij de luxe Flame of the Forest lodge geselecteerd. De exclusieve lodge heeft slechts 4 kamers en zij laten u graag kennismaken met de projecten waarmee zij de lokale bevolking ondersteunen.

In Pench National Park, dat de basis vormde voor Kipling’s Jungle Book, verblijft u in een ‘tented camp’ dat ver weg ligt van de drukke hoofdingang en een eigen privé-ingang heeft. Het kamp is geïnspireerd op Afrikaanse safarikampen, echter het dierenleven is totaal anders. Hier ziet u bijzondere antilopen, als de nilgai, de Indiase wilde hond of de lippenbeer.

Vervolgens reist u naar Satpura National Park, het enige nationale park in India waar het is toegestaan om wandelsafari’s te doen in het nationale park, het leefgebied van de tijger. U wordt begeleid door ervaren rangers en heeft volop mogelijkheden om dit schitterende park met zijn indrukwekkende dierenleven te verkennen.

Met deze duurzame tijgerreis draagt u bij aan TOFTigers en zorgt u ervoor dat de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur.


Reni Pani lodgeBijzonder overnachten op uw natuurreis

Reni Pani is een kleine wildlife lodge aan de rand van Satpura Tiger Reserve. De 10 luxe huisjes liggen tussen de bomen verdeeld over het terrein. Met meerdere onderscheidingen voor duurzaam toerisme en betrokkenheid van de lokale bevolking staat uw wildlife ervaring hier centraal. Winnaar van het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisperiode:
Deze 11-daagse tijgersafari is mogelijk vanaf januari t/m 30 juni en 15 oktober t/m december i.v.m. het sluiten van de parken en de regentijd. De beste reistijd valt in de eerste en laatste drie maanden van het jaar.

Reissom (bij twee personen):
Vanaf € 3595,- per persoon op basis van twee samenreizende personen en exclusief internationale vlucht naar Delhi. Interne vluchten, een bijdrage aan TOFTigers, vrijwel alle maaltijden, excursies en park fee’s zijn bij de prijs inbegrepen.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden, en aan te passen, zoals u wenst. Wij breiden uw reis graag uit met Jodhpur, Jaipur of Agra, voor de Taj Mahal. Vraag ook bijv. naar de 3-daagse Mobiele Safari in Satpura vanaf €850,- p.p.. Wilt u een ultieme tijgersafari met minder nadruk op wandelen? Bekijk onze 9-daagse Deluxe Tijgersafari of de reis Tijgers, leeuwen & luipaarden.

Zoekt u een heel bijzondere strandbestemming ter afsluiting van uw reis? Vraag dan naar onze 6-daagse extensie naar de ongerepte Andamaneilanden, een waar paradijs met schitterend koraal. Inclusief de vluchten vanaf Delhi is dit mogelijk vanaf € 1495,- per persoon.

Mela Khoti Chambal Safari Lodge

Bent u geïnteresseerd in de zwaar bedreigde Gangesdolfijn of gaviaalkrokodil vraag dan naar onze extensie naar de Chambalrivier in de Mela Kothi Chambal Safari Lodge op 1,5 uur rijden van Agra. De rivier is over een lengte van 400 km beschermd gebied en beide dieren worden daar vrijwel altijd gezien.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).