Indonesië: De “Big 5” van Azië

“Onze reis was fantastisch en perfect georganiseerd met zeer goede gidsen. Naar onze wensen was heel goed geluisterd en de reis was geheel naar onze wens ingericht waardoor we onvoorstelbaar veel gezien en gedaan hebben. De wilde orang-oetans waren een hoogtepunt!” Lydia Stoots en Rik Geleedts

  • Natuurreis door de wildernis van Indonesië op zoek naar de Big Five van Azië
  • Ga met de beste gidsen van Indonesië op zoek naar de orang-oetan, Sumatraanse tijger, Sumatraanse neushoorn, Aziatische olifant en de komodovaraan
  • Bezoek Camp Leakey en ga op zoek naar wilde orang-oetans en neusapen in Tanjung Puting National Park
  • Ontdek de rijke natuur en het dierenleven op 5 totaal verschillende eilanden; Sumatra, Borneo, Bali, Flores en Komodo
  • Uw reis draagt bij aan de bescherming van de zwaar bedreigde Sumatraanse neushoorn
  • 16 dagen, privéreis, vertrek het hele jaar door, vanaf € 3795,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
U bezoekt 5 verschillende eilanden van Indonesië en komt in aanraking met haar unieke bewoners: Sumatraanse tijgers, Aziatische olifanten en de Sumatraanse neushoorn in de afgelegen parken van Sumatra, orang-oetans in de regenwouden van Borneo en ‘de draken’ van het vulkanische eiland Komodo, omgeven door schitterend koraal.

U wordt begeleid door de beste ‘wildlife’ gidsen van Indonesië en dankzij hun kennis en bijdrage aan natuurbescherming ontdekt u de ongerepte natuurgebieden met hun unieke dierenleven.Andatu Sumatraanse Neushoorn

Op Sumatra gaat u naar Way Kambas National Park waar gibbons, Sumatraanse tijgers en olifanten nog vrij leven. U hoort over de problemen bij het fokken met de bijna uitgestorven Sumatraanse neushoorn, en is de kans bijzonder groot dat u dit extreem zeldzame dier kunt observeren in een speciaal opgezet reservaat. Uw reis draagt bij aan het Sumatran Rhino Project.

Op Borneo maakt u kennis met de orang-oetans Orang-oetan Tanjung Puting
bij het project van de Orangutan Foundation en heeft u grote kans hen ook in het wild door de bomen te zien zwieren. Maar ook neusapen, gaviaalkrokodillen en neushoornvogels komen hier voor. U bezoekt Camp Leakey dat is opgezet door Biruté Galdikas van de Orangutan Foundation.

Via Bali reist u door naar Flores. Het eiland Flores ligt midden in de Koraaldriehoek en is bekend om zijn schitterende koraalriffen en uiteraard de komodovaranen. Een bezoek aan het mystieke eiland Komodo met een trekking naar komodovaranen maken deze ‘Big 5 reis’ compleet!

Natuurreis Indonesië: De "Big 5" van AziëBijzonder overnachten op uw natuurreis
Rimba Eco Lodge vindt u in het hart van Tanjung Puting National Park. Elke kamer bevindt zich op een houten loopbrug boven het bos en kijkt uit over de Sekonyerrivier, thuisbasis van makaken. Rondom de lodge kunt u ook de, zeer zeldzame maar hier veelvuldig voorkomende, neusapen waarnemen. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze lodge en het Certificaat van Uitmuntendheid op Tripadvisor.

Reisperiode:
Deze 16-daagse privéreis is het hele jaar door mogelijk.

Reissom privéreis (bij twee personen):
Vanaf € 3795,- per persoon, exclusief de internationale vlucht en gebaseerd op twee samenreizende personen. Maaltijden, parkgelden en excursies zijn bij de reissom inbegrepen, evenals een donatie aan het Sumatran Rhino project.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Deze reis kunnen wij op maat voor u aanpassen en uitwerken. Ook uw internationale vlucht naar Bali of via Jakarta verzorgen wij graag. Wat dacht u van een strandverlenging op Bali in een kleinschalig, duurzaam en luxe eco-resort of een uitbreiding met gekleurde kratermeren van Kelimutu?

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).