Indonesië: Natuur, puur en ongerept

“Geweldige week gehad rond de Rimba Orangutan Ecolodge in Borneo! Veel dieren gefilmd.” Freek Vonk, bioloog en televisiepresentator

  • Ga met een eigen boot en privé natuurgids op zoek naar wilde orang-oetans in Tanjung Puting National Park
  • Bezoek Camp Leakey en maak kennis met het onderzoek van de Orangutan Foundation
  • Plant zelf een boom bij een herbebossingsproject in het regenwoud op Kalimantan
  • Inclusief 5 dagen ongerept strand op Bali in een luxe, kleinschalige eco-lodge
  • Bezoek de kleine eilanden van de Koraaldriehoek en snorkel in deze kraamkamer van de zee
  • Ga op trekking naar de komodovaranen van Komodo Island
  • 18 dagen, het hele jaar door, privéreis, vanaf € 3495,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze 18-daagse privé natuurreis laat u kennismaken met een Indonesië dat nog niet veel mensen kennen. Ongerepte natuur is hier nog te vinden in al haar schoonheid samen met legendarische dieren als de komodovaraan en de orang-oetan. U ontmoet deze dieren van heel dichtbij tijdens avontuurlijke trekkings en draagt bij aan hun behoud.

Tijdens deze reis bezoekt u drie eilanden. Op Borneo reist u af naar het regenwoud van Tanjung Puting National Park waar u kennis maakt met het wetenschappelijk onderzoek van de Orangutan Foundation onder leiding van Biruté Galdikas. Naast de beroemde Jane Goodall en Dian Fossey werd ook zij door Dr. Leakey in de jaren zeventig uitverkoren om mensapen te bestuderen. Niet alleen maakt u kennis met het onderzoek en de teruggeplaatste dieren, als u geluk heeft ziet u ook wilde orang-oetans terwijl u met uw eigen boot en privé natuurgids het regenwoud langs de rivier verkent. In ieder geval ziet u hier de bedreigde neusaap, die alleen op Borneo voorkomt.

Het eiland Flores ligt midden in de Koraaldriehoek en is bekend om zijn schitterende koraalriffen en uiteraard de komodovaranen. Komodo National Park is een unieke vulkanische eilandengroep voor de kust van Flores. U reist hier met de boot naartoe en heeft verschillende mogelijkheden om op trekking te gaan op zoek naar de beruchte “Komodo Dragons”. Wie hen in het echt heeft gezien weet zeker dat draken bestaan…

Tussen deze activiteiten door heeft u alle gelegenheid om tot rust te komen op het derde eiland Bali, de vertrekbasis van deze reis, waar u in het totaal acht dagen verblijft, ver weg van het massa-toerisme. U bezoekt het achterland in het noordoosten van het eiland en verblijft aan een ongerept strand in een luxe eco-lodge.


Taman Sari strandBijzonder overnachten op uw natuurreis

Taman Sari Resort & Spa ligt ver weg van het massatoerisme in het noordoosten van Bali, in de buurt van West-Bali National Park. Deze luxe accommodatie aan het strand heeft al verschillende onderscheidingen verdiend op het gebied van duurzaamheid en community based tourism. Ook hebben zij een project waarmee koraal wordt hersteld. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze lodge op Tripadvisor.

Reisperiode:
Deze 18-daagse reis is het hele jaar door mogelijk. De beste reismaanden zijn mei tot en met september i.v.m. het regenseizoen.

Reissom (privéreis bij twee personen):
Vanaf € 3495,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht naar Bali, Denpasar. Interne vluchten, een donatie van € 50 aan het WWF Oceanen & Kusten project, vrijwel alle maaltijden, excursies en park fee’s zijn bij de prijs inbegrepen.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Uw verblijf op Flores is ook uit te breiden met de beroemde gekleurde kratermeren van Kelimutu vanaf € 775,- p.p.. De Rimba Ecolodge op Borneo is ook te boeken als 4-daagse extensie vanaf Jakarta vanaf € 1000,- p.p.. Wilt u ook de olifanten en neushoorns van Sumatra ontdekken? Kijk dan bij Indonesië: Asia Big 5

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).