Kenia: Droomsafari ‘Walking with the Maasai’

“Alle complimenten aan All for Nature Travel. Het verblijf in Naboisho was werkelijk eerste klas. Op alle fronten een 10: service, accommodatie, maaltijden, gids, natuur en duurzaamheid.” Willem Lageweg

  • 7-daagse droomsafari naar de Masai Mara, het bekendste natuurpark van Kenia
  • U verblijft in originele ‘tented camps’, ver weg van de druk bezochte gebieden
  • De Maasai zijn eigenaar van de concessies waar u verblijft en zo draagt uw verblijf bij aan het behoud van hun gebied
  • Ga op wandelsafari met de Maasai en loop van kamp naar kamp
  • Inclusief 8 uitgebreide ‘game drives’, waaronder unieke ‘night drives’
  • Tip: Reis tijdens de migratie van miljoenen wildebeesten en zebra’s (juli – oktober)
  • 7 dagen, privéreis het hele jaar door, groepsreis vertrek 15 juni en 14 sept., vanaf €2095,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Voor wildlife liefhebbers is Kenia nog steeds het mooiste safariland van Afrika. Hier waant u zich in de natuurdocumentaires van BBC’s Planet Earth of Discovery Channel. Sinds de jaren ’70 is de jacht in welke vorm dan ook verboden in Kenia en de dieren zijn dan ook van zeer dichtbij te benaderen. De Masai Mara wordt geroemd om haar hoge concentratie van leeuwen, cheeta’s en luipaarden én de jaarlijkse migratie van miljoenenLeeuw bij Eagle View, Mara Naboisho wildebeesten en zebra’s. De perfecte bestemming voor uw safari’s!

Deze reis is speciaal ontworpen voor natuurfotografen en rustzoekende reizigers, die National Geographic-achtige beelden op camera willen vastleggen en de grote menigte willen ontlopen. Uw reisdoel is de Masai Mara en de hoog in aanzien staande Mara Naboisho Conservancy. Een schoolvoorbeeld voor succesvolle samenwerking tussen toerisme, natuurbescherming en lokale gemeenschappen. Mara Naboisho is eigendom van de lokale Maasai en de kampen waar u verblijft zijn leidend in ecotoerisme. Via uw verblijf krijgen de gemeenschappen inkomsten uit het behoud van de natuur.Walking with the Maasai

U verblijft zeven dagen in een comfortabel ingerichte safaritent, op drie verschillende locaties die ieder een unieke ervaring bieden. U wandelt te voet naar uw volgende kamp terwijl uw bagage met auto wordt nagebracht. De kampen hebben geen omheining en de dieren lopen er ongehinderd doorheen. Dit is Afrika op haar best! Zet uw telefoon uit en bereid u voor op 7 dagen niet te evenaren ‘game viewing’ met een perfecte verzorging. U gaat op uitgebreide ‘game drives’, spectaculaire ‘night drives’ en wandelsafari’s met de Maasai, waarbij u veel meer dieren ziet dan u in andere delen van Afrika gewend bent…

Wandelsafari’s met de Maasai zijn niet te evenaren met andere wandelsafari’s in Afrika. Het wild is gewend aan de Maasai met hun rode doeken omdat zij ook hun vee hoeden in de Masai Mara. De Maasai en de dieren zijn op elkaar ingespeeld en het wild is daarom veel dichter te benaderen.

Op dit moment wordt het aantal leeuwen in Kenia geschat op slechts 2000 individuen. De koning der dieren wordt zwaar bedreigd en ieder jaar neemt hun aantal met 100 af. Uw reis draagt bij aan Stichting Leo die zich inzet voor de bescherming van de leeuw.

Eagle View, Mara NaboishoBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft in de kampen van Basecamp, waarvan 2 nachten in een van de acht ruim opgezette safaritenten van Eagle View met een spectaculair uitzicht over de savanne. Basecamp is opgericht om de Maasai te helpen hun land te beschermen en cultuur te behouden en hiervoor hebben zij al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Voor ervaringen van andere reizigers verwijzen wij naar hun certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor.

Tijdens de migratie verblijft u twee nachten in Mara Basecamp i.p.v. Eagle View zodat u dichter bij de spectaculaire ‘river crossings’ bent… Lees hier het live verslag vanuit de Mara tijdens de migratie van de wildebeesten. River Crossing Masai Mara

Reisperiode:
Deze reis is het hele jaar door in te plannen. Het voordeligere groene seizoen is van 1 april t/m 31 mei en de beroemde migratie is normaal gesproken vanaf 1 juli t/m 15 oktober. Lees hier het live verslag vanuit de Mara tijdens de migratie van de wildebeesten.

Reissom privésafari (bij 2 personen):
Vanaf € 2195,- per persoon, op basis van twee samenreizende personen en exclusief internationale vlucht. Inclusief interne vlucht, transfers, alle maaltijden, parkgelden, activiteiten en een donatie aan Stichting Leo. In april en mei krijgt u €400,- korting per persoon. Tijdens de migratie van 15 juli t/m 15 oktober kost deze reis € 2595,- p.p..

Reissom groepsreis 15 t/m 21 juni 2019:
€ 2095,- per persoon, met verblijf in tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht. Inclusief idem. Eenpersoonskamertoeslag €350,-.

Reissom groepsreis 14 t/m 20 september 2019 (tijdens de migratie):
€ 2495,- per persoon, met verblijf in tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht. Inclusief idem. Eenpersoonskamertoeslag €350,-.

Komen deze maanden u niet uit, kijk dan bij onze migratie groepsreis naar Tanzania.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Wij breiden de reis graag voor u uit met een paar dagen strand aan de Indische Oceaan of het idyllische Mafia Island voor de kust met Tanzania. Ook uw vluchten verzorgen wij graag. Het is ook mogelijk om langer in Kenia te verblijven en wij breiden uw reis graag uit met een bezoek aan de laatste twee Northern White neushoorns in Ol Pejeta. Lees hier de blog van onze wildlifespotter. Een 3-daags verblijf is mogelijk vanaf €1895,- per persoon.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).