Kenia: Secret Life of Elephants met Saba Douglas Hamilton

“Ik ben geboren in de Great Rift Valley in Kenia meer dan 30 jaar geleden, kort na de regentijd. Toen ik 6 weken oud was, besloot mijn moeder om mij voor te stellen aan mijn eerste wilde olifant….”. Saba Douglas Hamilton, BBC wildlife presentator en voorzitter Future for Nature

  • Reis naar de mooiste wildlife gebieden van Kenia onder begeleiding van Saba Douglas Hamilton
  • Saba Douglas Hamilton is bekend van Big Cat Diaries & The Secret Life of Elephants
  • Ontmoet de onderzoekers van Save the Elephant en krijg bijzonder inzicht in het leven van de olifant
  • Verken Lake Naivasha, gerenommeerd om zijn vele soorten vogels
  • Ervaar de gastvrijheid van de Samburu en verblijf in het gerenommeerde Elephant Watch Camp
  • 9 dagen, vertrek 2 juni, vanaf € 8.195,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Saba Douglas Hamilton en haar familie hebben hun leven gewijd aan het beschermen van de natuur en haar dierenleven. Maak kennis met deze bijzondere familie op hun geboortegrond in Samburu en Naivasha in Kenia. Een eenmalige kans voor een kleine groep bevoorrechte personen.Saba Douglas Hamilton

Ga op wandelsafari en ‘game drive’ langs de Ewaso Ng ‘iro rivier in het gezelschap van Saba Douglas Hamilton en de Samburu gidsen van Elephant Watch. Samburu National Park is niet alleen bekend om zijn olifanten, maar ook leeuwen en luipaarden worden hier veelvuldig gezien, evenals de bijzondere gerenoek.
Ontmoet de onderzoekers van Save The Elephants en maak via hun kennis met een residente kudde olifanten. Zij leggen u graag de complexe en fascinerende interacties tussen de verschillende dieren uit. Voor iedereen die altijd al meer heeft willen weten over het gedrag en de bescherming van olifanten is dit een unieke kans.

Voordat u aan uw reis naar Samburu begint verkent u het zoetwatermeer Lake Naivasha en zijn bijzondere vogels. U verblijft in een oude koloniale villa, het familiehuis van de Douglas Hamilton’s, Oleria House. U reist verder naar de olifanten van Samburu en sluit af met een bijzonder bezoek aan het Daphne Sheldrick Elephant Orphanage.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
Elephant Watch CampElephant Watch Camp ligt in Samburu National Park en is opgericht door de familie Douglas Hamilton om betrokken mensen kennis te laten maken met hun olifantenonderzoek. Het bestaat uit 5 luxe, ecologisch verantwoord ingerichte safaritenten op de noordelijke bank van de de Ewaso Ng ‘iro rivier. Lees hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisdatum:
2 juni t/m 9 juni 2018
* Of vraag naar onze Conservation Safari in Kenia van 24 febr. t/m 4 maart vanaf €6500,- of verblijf op iedere andere datum in het heerlijke Elephant Watch Camp in Samburu.

Reissom Internationale Groepsreis:
€ 8.195,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. Inclusief begeleiding Saba Douglas Hamilton, 8 overnachtingen, interne vluchten, boottocht Lake Naivasha, alle maaltijden, activiteiten en park fee’s en bijdrage aan olifantenbescherming. *Eenpersoonskamertoeslag € 3300,-

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Wij breiden uw reis graag uit met bijv. het idyllische Mafia Island voor de kust met Tanzania.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).