Namibië: In het spoor van natuurbescherming

“Het is zo mooi om persoonlijk te zien hoe jouw reis bijdraagt aan natuurbescherming. Het te voet opsporen van neushoorns was indrukwekkend!” Stefanie Boomsma

  • Krijg een bevoorrecht inzicht in de bescherming van de zwarte neushoorn in Namibië
  • Ga met experts van de Save the Rhino Trust te voet op zoek naar de neushoorn
  • Kijk achter de schermen bij het Cheetah Conservation Fund en verblijf in de net geopende Cheetah View lodge
  • U bent aanwezig bij de Cheetah Run en ziet hoe cheeta’s worden voorbereid op het jagen
  • Ga op zoek naar woestijnolifanten en ga uitgebreid op safari in Etosha National Park
  • 15 dagen, het hele jaar door, privé selfdrive reis, vanaf € 2595,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze fascinerende 15-daagse ‘selfdrive’ geeft u een bevoorrecht inzicht in de bescherming van twee bedreigde diersoorten, die het opmerkelijk goed doen in Namibië; de zwarte neushoorn en de cheeta.

Van 100.000 cheeta’s in 1900 naar 7.000 op dit moment. Het is duidelijk dat er bedreigingen zijn voor het snelste landdier ter wereld. Ruim 20% van deze populatie leeft in Namibië.  Het Cheetah Conservation Fund (CCF), opgericht door Dr. Laurie Marker in 1990, zet zich in voor het behoud van de cheeta en zijn leefgebied. U verblijft hier in de in juli 2017 geopende Cheetah View lodge en krijgt een bevoorrecht inzicht achter de schermen en draagt bij aan dit project. U bent aanwezig bij de beroemde Cheetah Run, waarbij cheeta’s worden getraind voor de jacht.

zwarte neushoorn bij GrootbosVervolgens gaat u met experts op zoek naar de zwarte neushoorn in Damaraland. Dit bijzondere dier is hier enkele jaren geleden met succes teruggebracht door de Save the Rhino Trust. Stropers van weleer zijn nu getraind en opgeleid om toeristen te begeleiden bij het opsporen te voet. Zij weten als geen ander hoe ze een neushoorn kunnen vinden op basis van voetsporen, het eetgedrag en uitwerpselen. Natuurbescherming werkt als de lokale bevolking inkomsten krijgt uit het behoud van de natuur!

Uiteraard mag het bekende Etosha National Park niet aan deze natuurreis voor natuurbescherming ontbreken. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Waterberg Plateau Park en als u geluk heeft kunt u dolfijnen en zeeleeuwen observeren op een catamaran voor de kust van Swakopmund.

Natuurreis Namibië: In het spoor van natuurbeschermingBijzonder overnachten op uw natuurreis
Op deze reis overnacht u in Grootberg Lodge. Deze comfortabele lodge met adembenemende vergezichten is 100% eigendom van de lokale gemeenschap en is daarmee uniek voor Namibië. Met 12 kamers en zeer professioneel management een heel bijzondere ervaring. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor. In het bezit van het certificaat van uitmuntendheid.

Reisperiode:
Deze 15-daagse ‘selfdrive’ kan het hele jaar door plaatsvinden m.u.v. de regenperiode (december-maart)
* Gezien de beperkte beschikbaarheid in de nationale parken adviseren wij u om deze reis ver van te voren te boeken.

Reissom Selfdrive (min. 2 personen):
Vanaf € 2595,- per persoon op basis van twee samenreizende personen en exclusief internationale vluchten. Een bijdrage van €50 voor Stichting SPOTS, een Toyota Hilux Double Cab 4×4, meerdere excursies en diners zijn bij de prijs inbegrepen.
Tip: Boek deze als familiereis; meereizende kinderen < 12 jaar vanaf €800,- per kind.

Verblijf 2 nachten in het bijzondere Ozondjou Trails camp en wordt betrokken bij het onderzoek naar de woestijnolifanten. Meerprijs €250,- per persoon

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de beroemde en indrukwekkende Victoria Falls. Voor een aanvulling met het zuiden van Namibië verwijzen wij naar Selfdrive Diamanten & Bruine Hyena’s. Wij werken hiervoor graag een voorstel voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).