Noorwegen: Orka’s & Haringtrek

“Ik heb een hele mooie reis gehad. Uitgebreide informatie over het orka project gekregen, en vooral veel orka’s en bultruggen van dichtbij gezien. Snorkelen in koud water was ook een ervaring! ” Fred Bakker

  • Observeer orka’s en bultruggen van heel dichtbij in de fjorden van Noorwegen
  • Verblijf 7 dagen op een klein en comfortabel expeditieschip met 2 biologen/ orka-experts
  • Duik- of snorkel in kristalhelder poolwater
  • Ga op ‘whale watching’ tijdens de haringtrek die vanuit het noorden de fjorden intrekt
  • Snorkel in winteruitrusting en kom oog in oog met orka’s
  • 7 dagen, vertrek november, januari en februari, vanaf € 3275,- per persoon


Uw natuurreis in het kort:
U bezoekt de Arctische wateren van Noorwegen tijdens de, in alle waarschijnlijkheid, grootste samenkomst van orka’s en bultruggen ter wereld. In de wintermaanden trekken grote scholen haringen en makreel vanuit het noorden naar de Noorse fjorden.
U verblijft 7 dagen aan boord van een expeditieschip en trekt er op uit met zodiacs. U heeft uitgebreid de kans om orka’s en bultruggen van dichtbij te fotograferen en te snorkelen in de kristalheldere Arctische wateren, een fenomeen op zich, ook zonder de walvissen. U reist in de maanden van het Noorderlicht.
Tijdens de donkere uren verblijft u warm en comfortabel aan boord terwijl de gidsen u bezig houden met voorlichting over het wildlife dat u ziet met behulp van films en presentaties. Het eten en drinken is perfect verzorgd. Uw reis draagt bij aan het werk van de Orca Research Trust van Ingrid Visser.

Bijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft op deze reis in één van de tweepersoonscabines aan boord van het expeditieschip de M/S Malmö. De M/S Malmö is in 2014 gerenoveerd en biedt plaats aan 15 passagiers, 6 bemanningsleden en 2 gidsen. Het eten en drinken is goed verzorgd en de sfeer aan boord is vooral gezellig. De kapitein nodigt u graag uit voor een bezoekje op de brug.

Reisdata:
11 november t/m 17 november 2018 (vol), 18 november t/m 24 november 2018, 25 november t/m 1 december 2018 (nog 2 plaatsen vrij)
13 januari t/m 19 januari 2019 (nog 2 plaatsen vrij), 20 januari t/m 26 januari 2019
27 januari t/m 2 februari 2019, 03 februari t/m 09 februari 2019 (vol)
4 november t/m 10 november 2019, 11 november t/m 17 november 2019, 18 november t/m 24 november, 25 november t/m 1 december 2019

* Komen deze data u niet uit of verblijft u liever niet de hele week op een schip? Wij organiseren ook graag een reis op maat voor u.

Reissom Internationale Groepsreis (min. 8- max. 15 personen):
€ 3275,- per persoon in een gedeelde driepersoonscabine met eigen douche en toilet
€ 3350,- per persoon in een tweepersoonscabine met douche en toilet op de gang
€ 3395,- per persoon in een tweepersoonscabine met privé douche en toilet

Dit is exclusief de vlucht naar Tromso (ca. € 350,- p.p.). Inclusief de transfer naar de haven, alle maaltijden en snorkeluitrusting en donatie aan de Orca Research Trust. De vlucht naar Tromso kunnen wij graag voor u boeken.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma of lees de blog van onze wildlifespotter Kieke.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).