Papoea-Nieuw-Guinea: Paradijsvogel Avontuur

“Papoea is qua ontwikkeling niet een derde-, maar eerder een vierde wereldland. Het is bijna onmogelijk om zelf te bereizen en All for Nature Travel heeft alles piekfijn voor ons verzorgd. De lodges waren prima en het hoogtepunt was wel het verblijf bij de homestay van Tufi Resort.”  Eef Reijners

  • Ga op zoek naar de mooiste vogels op aarde; de paradijsvogels
  • Beleef de kleurrijke, culturele ceremonies van de Papoea’s
  • Ontdek in mist gehulde valleien, kronkelende rivieren en dampend, tropisch regenwoud
  • Kom in aanraking met een van de meest ongerepte bestemmingen ter wereld
  • 9 dagen, privéreis, reisperiode februari t/m november, vanaf € 5395,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze unieke natuurreis is ontwikkeld om een paar avontuurlijke reizigers toegang te geven tot één van de laatste ongerepte gebieden op deze wereld. De wildernis van Papoea-Nieuw-Guinea heeft een duizelingwekkende variëteit aan natuurlijke schoonheid, exotische dieren en culturele traditie te bieden. U verblijft in duurzame lodges die al meer dan 30 jaar bijdragen aan het behoud van dit gebied en haar paradijsvogels. Ook Sir David Attenborough gebruikte Rondon Ridge en Ambua Lodge als basis voor zijn beroemde paradijsvogeldocumentaire….. Daarnaast verblijft u drie nachten bij de net geopende Lake Murray Lodge.

Papoea Nieuw Guinea's ongerepte wildernisVan de dampende, tropische jungle naar de in mist gehulde bergen; deze afgelegen regio’s vormen de thuisbasis voor een unieke fauna en flora die nergens anders op aarde voorkomt. Deze reis brengt u naar het hart van onontdekte gebieden, waar enorme papoeavaranen jacht maken in het kreupelhout, waar boomkangoeroes het bladerdak bevolken en waar duizenden vlinders de lucht vullen.

De focus van deze reis ligt op de zoektocht naar het spectaculaire vogelleven, met als hoogtepunt de schitterende paradijsvogels. Van de 43 bekende soorten op aarde zijn er 39 ontdekt in deze regio, waaronder de prachtige lintstaartastrapia en de twaalfdraderige paradijshop. Maar het gebied is ook de geboortegrond van andere opvallende vogels, zoals de regenboogbijeneter, de palmkaketoe en de prehistorischHuliWigmen aandoende kasuaris.

Dit gekleurde gezicht van de natuurlijke wereld wordt weerspiegeld in de levens van de 800 verschillende lokale stammen. U zult in ieder geval kennis maken met de kleurrijke lichaamsversiering van de Huli-stam. De Papoea’s delen hun gewoonten en hun erfgoed met een oprechte openheid en gastvrijheid.


Bijzonder overnachten op uw natuurreis

Ambua lodgeDe duurzame Ambua Lodge heeft al vele onderscheidingen gekregen en het uitzicht vanaf de lodge over de Tari vallei en de hooguitstekende Doma Peaks is eenmalig. De kamers zijn kleine ronde huisjes gemaakt van natuurlijke materialen, verdeeld over de aangelegde tuinen. Ieder huisje heeft een 180 graden raam om niets van het uitzicht te missen. De nachten zijn koud op deze hoogte en elektrische dekens en dikke dekens zorgen voor comfort.

Reisperiode 9-daagse privéreis:
Februari tot en met november en het vertrek is afhankelijk van uw vlucht vanaf Singapore of Australië naar Port Moresby. (Wij kunnen deze vlucht graag voor u boeken.) Beste reistijd voor de paradijsvogels in hun mooiste verenkleed is van mei t/m september.

Reissom 2018:
Vanaf € 5395,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op 2 samenreizende personen. Inclusief binnenlandse vluchten van/naar Mount Hagen en Tari en de chartervluchten. Eenpersoonstoeslag €960,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma of lees de blog van onze wildlifespotter Kieke.

De Sepik Spirit
Echter de mooiste manier om deze bestemming te belevenSepik Spirit is met een speciale boot/ de Sepik Spirit over de Karawaririvier. U waant zich hier 300 jaar terug in de tijd als u de dorpjes aan de rivier bezoekt en doordringt tot de ‘Blackwater Lakes’ met zijn bijzondere flora en fauna. De Sepik, die hier nog steeds wonen zijn volledig afhankelijk van wat het land hen brengt. Er zijn geen wegen en ze zijn nog volledig afhankelijk van hun boomkano’s. Zij staan bekend om hun kunst en houtsnijwerk en maken schitterende maskers. Vraag naar de speciale All for Nature vertrekdatum van 23 sept. t/m 5 okt. vanaf €6695,-, in combinatie met Rondon Ridge en Ambua Lodge.

Tufi Resort
En breid uw reis uit met de mooiste snorkelbestemming ter wereld; Tufi Resort. De kust van Tufi’s schiereiland, Cape Nelson volgensTufi Resort Diving de Britten, is de plaats waar zee en bergen elkaar ontmoeten. Een klein paradijs dat alleen met de boot of het vliegtuig kan worden aangereisd. Wegen bestaan hier niet. Groene uitlopers strekken zich uit in de zee en de diepe fjorden die hierdoor ontstaan creëren een fascinerend landschap van turquoise baaien, steile kliffen bedekt met regenwoud en graslanden. Duikers en snorkelaars kunnen hier hun hart ophalen aan meer dan 22 verschillende koraalriffen en duiklocaties met spectaculair onderwaterleven. Lees hier het duikblog van onze wildlifespotter. Verblijf in een van de luxe bungalows van Tufi Resort of wees te gast bij de lokale bevolking bij een van de gerenommeerde homestays gekoppeld aan dit resort. Duurzamer kan uw verblijf niet zijn….

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).