Rwanda: Ultimate Wildlife Safari

“De manier waarop in Rwanda het toerisme naar de berggorilla’s bijdraagt aan natuurbescherming en inkomsten creëert voor de lokale bevolking is een voorbeeld voor de hele wereld. Met Akagera en Nyungwe doen zij hetzelfde,” Dr. Amy Vedder, primatoloog en conservationist

  • Ontdek de natuurlijke rijkdom van Rwanda en krijg bijzonder inzicht in natuurbescherming
  • Sta oog in oog met de machtige berggorilla en draag bij aan zijn toekomst
  • Ga op chimpansee-trekking in één van de laatste oerbossen in Centraal-Afrika
  • Kijk achter de schermen bij African Parks Network en ervaar de wederopbouw van Akagera National Park
  • Privéreis 9 dagen, vertrek het hele jaar door, vanaf € 4895,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Rwanda wordt ook wel het land van duizend heuvels genoemd. Beroemd om zijn zeldzame populatie berggorilla’s, zijn er maar weinig mensen die weten welk natuurschoon dit kleine land in het midden van Afrika nog meer te bieden heeft: Chimpansees komen hier voor in het Nyungwe Forest, een van de laatste intacte oerbossen van Oost en Centraal-Afrika. Giraffen, olifanten, nijlpaarden en leeuwen bevolken het savannelandschap in Akagera National Park. De NGO African Parks Network zet zich hier in voor het herstel.Berggorilla's Pablo groep

Deze natuurreis neemt u mee naar de natuurlijke rijkdommen van dit land en geeft u een bevoorrecht inzicht in natuurbescherming in drie totaal verschillende habitats. Duurzaam toerisme is hier het sleutelwoord dat ervoor zorgt dat de lokale mensen inkomsten krijgen uit het behoud van die natuur. In vergelijking met Uganda zijn de verschillende nationale parken veel makkelijker bereikbaar,de berggorilla-trekkings over het algemeen iets minder zwaar en u weet zeker dat uw reissom hier maximaal bijdraagt aan natuurbescherming.

Bij aankomst in Kigali wordt u door uw gids opgewacht en naar African Park’s Akagera
National Park
gebracht waar u 2 dagen op gamedrive gaat. Akagera is nu de thuisbasis van een splinternieuw ‘tented camp’ opgezet door African Parks Network. Zij hebben dit park in volle glorie hersteld; de rangers zijn opnieuw uitgerust en opgeleid, het park is omheind en zelfs de leeuw is weer geherintroduceerd. Vrijwel alle dieren die we kennen van de Afrikaanse savanne komen hier voor, waaronder ook de roan- of paardenantilope, de oribi en 482 verschillende soorten vogels. Ook de zwarte neushoorn is in 2017 weer terug gebracht en is de ´Big 5´ compleet! African Parks geeft u graag een exclusief inzicht achter de schermen van deze omvangrijke operatie.

Vervolgens reist u door het fantastische vulkaanlandschap door naar de Virunga
Mountains voor uw bezoek aan de unieke berggorilla’s. Oog in oog staan met een machtige ‘zilverrug’, geaccepteerd worden door een in de vrije natuur levende familie berggorilla’s is iets dat iedereen in zijn leven zou moeten hebben meegemaakt. Hier in Volcanoes National Park leven tien gorillafamilies die zijn gehabitueerd en één keer per dag mogen worden bezocht door een select groepje van acht toeristen. Wilt u meer weten over de berggorilla-trekking, kijk dan bij Kingdom of the Gorilla’s berggorilla-trekking.

U sluit uw reis af met het schitterende Nyungwe Forest,Canopy Walk Nyungwe Forest een immens groot en ongerept primair bergregenwoud waar twee groepen wilde chimpansees zijn gewend aan mensen door de Wildlife Conservation Society. Hier gaat u uitgebreid op trekking in Nyungwe Forest op zoek naar de chimpansees en de andere 12 primatensoorten die hier voorkomen. Er is ook een groep prachtige colobus- of franjeapen gehabitueerd. U kunt op zoek gaan naar meer dan 300 soorten vogels die hier voorkomen of de boomkruinen van dichtbij observeren middels een spannende Canopy Walk.

Ruzizi Platform at the LakeBijzonder overnachten op uw natuurreis:
Ruzizi Tented Lodge in Akagera National Park bestaat uit 10 ruim opgezette, comfortabele safaritenten ruim verdeeld over het terrein met een schitterend uitzicht over het meer. Ruzizi is eigendom van African Parks en uw verblijf hier draagt dan ook 100% bij aan natuurbescherming. Zij hebben het certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor en u leest hier de ervaringen van andere reizigers.

Reisdata 9-daagse privérondreis:
Vertrek het hele jaar door. In verband met de regenperiode bevelen wij april, mei en november niet aan.

Reissom (bij twee personen):
Vanaf € 4895,- per persoon, exclusief internationale vlucht. Inclusief een gorilla-permit t.w.v. 1500 USD en een chimpansee-permit.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Het is uiteraard mogelijk om langer op de bestemming te blijven, Lake Kivu te bezoeken of vaker op gorillatrekking te gaan. Dit bevelen wij zelfs aan en werken wij graag op maat voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).