Sri Lanka: Wildlife & Beach

“Perfect georganiseerd en ontzettend veel gezien. De ligging van Yala National Park met de uitloop naar het strand is heel bijzonder.” Marianne Olvers

  • Unieke privéreis die het mooiste wildlife combineert met ongerept strand
  • Breng 4 dagen door in Yala National Park; het park met de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld
  • Ga uitgebreid op ‘game drive’ op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen
  • Maak nachtwandelingen door de jungle met een ervaren natuurgids
  • Bezoek het opvangproject voor olifanten bij Udawalawe National Park
  • Maak kennis met de bescherming van zeeschildpadden aan het strand van Tangalle
  • Privésafari 10 dagen, vertrek het hele jaar door, vanaf €1375,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Deze bijzondere 10-daagse privésafari combineert twee zeer gerenommeerde nationale parken waar u uitgebreid op gamedrive gaat met het mooiste en meest ongerepte strand van Sri Lanka. In Sri Lanka ziet u zeker olifanten, maar heeft u ook een bijzonder grote kans op het zien van de luipaard en de lippenbeer.
Na een overnachting in Negombo begint uw reis met 4 dagen onbeperkt wildlife-observaties in Yala National Park. Yala heeft al meer dan 100 jaar een beschermde status en het staat vooral bekend om zijn grote populatie luipaarden. Door de minder dichte begroeiing worden ze ook regelmatig gezien.
Vergeet u vooral niet ook oog te hebben voor de vele soorten vogels waar Sri Lanka bekend om staat. Maar liefst 435 verschillende soorten zijn er te zien, waaronder de bijzondere zwarthalsooievaar en de Ceylon Magpie.olifanten Sri Lanka
Vervolgens reist u door naar Udawalawe National Park. Udawalawe staat bekend om zijn olifanten, maar de belangrijkste reden om hier te komen is het Udawalawe Transit Home. Dit is een gerenommeerd opvangcentrum waar verweesde olifanten worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Al meer dan 200 olifanten zijn op deze manier teruggebracht. U maakt kennis met de omstandigheden waaronder vele boeren in Sri Lanka leven met de 6000 olifanten die zich vrij door het land kunnen bewegen. Lees meer in de blog van onze wildlifespotter.
U sluit uw reis af met twee dagen strand in de buurt van Tangalle. Hier komen zeeschildpadden nog aan land om hun eieren te leggen en u zult kennismaken met het zeeschildpaddenproject van Rekawa Beach.

Mahoora Explorer Tent YalaBijzonder overnachten op uw natuurreis
U verblijft 4 dagen in het bijzondere Mahoora Explorer Tented Camp. Dit kamp is volledig duurzaam opgezet en staat bekend om zijn fantastische service en natuurgidsen. U overnacht in een van de 18 safaritenten en ervaart de geluiden van de jungle om u heen. Lees hier de ervaringen van andere reizigers. Niet voor niets ontvingen zij het Certificaat van Uitmuntendheid van Tripadvisor.

Reisperiode:
Het hele jaar door met uitzondering van het regenseizoen van september t/m december.

Reissom privesafari (bij twee personen):
Vanaf € 1375,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten naar Colombo. Inclusief alle maaltijden, park fees en game drives in de parken. Hoogseizoenstoeslag januari t/m april €400,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden en aan te passen, zoals u wenst. Een uitbreiding met Wilpattu National Park of de walvissen van Mirissa (nov.-maart) of Trincomalee (april t/m oktober) zijn absoluut aan te raden. Wij werken graag een voorstel voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag. Vanaf dit jaar heeft KLM weer een rechtstreekse vlucht op Colombo. Wilt u een bijzonder inzicht in de bescherming van de olifant, kijk dan bij deze groepsreis: Sri Lanka Land van Olifanten.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).