Tanzania: Migration Safari

“Wij waren in het regenseizoen. Heerlijk rustig en fantastisch mooi wildlife gezien. Perfect georganiseerd!” Ute Wasserburger

  • Wees getuige van de spectaculaire migratie op de vlaktes van de Serengeti
  • Bezoek de Ngorongorokrater en twee verschillende kampen in de Serengeti
  • Verblijf zo dicht mogelijk bij de dieren, in kleinere, authentieke ‘bush camps’ en lodges
  • Ga op zoek naar de ‘Big 5’ en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti
  • 8 dagen, privésafari, vanaf € 2895,- p.p. of groepsreis, vanaf € 2195,-, vertrek het hele jaar door

Uw natuurreis in het kort:
Tanzania is voor velen de ultieme safaribestemming. Meer dan 25% van het landoppervlak is beschermd in nationale parken en 20% van de grote zoogdierenpopulatie in Afrika leeft in Tanzania. Deze reis biedt u één van de meest indrukwekkende safari-ervaringen.Migratie van miljoenen wildebeesten en zebra's

U wordt meegenomen naar het hart van één van de rijkste safariparken ter wereld, de Serengeti. U verblijft in duurzame lodges en camps en draagt op deze manier bij aan natuurbescherming. In de Serengeti verhuizen de ‘tented camps’ waar u verblijft mee met de migratie, zodat u altijd in de buurt bent. Professionele gidsen met speciaal aangepaste 4WD auto’s laten u alles zien wat deze oneindige vlaktes te bieden hebben.

Ook de Ngorongorokrater staat op het programma. Hier kunt u oog in oog komen te staan met een van de 28 zwaar bedreigde zwarte neushoorns. Enorme kuddes wildebeesten en zebra’s zwerven door de open savanne van de Serengeti met hongerige roofdieren, zoals de leeuw, cheeta, luipaard en wilde hond, in hun kielzog. De beste maanden om de kuddes te zien op deze reis zijn van november tot en met augustus, maar ook in de overige maanden blijft het schouwspel van de Serengeti absoluut de moeite waard.Leeuw

U gaat ook op wandelsafari en bezoekt een lokale markt in Karatu in de buurt van de Ngorongorokrater. Een perfecte aanvulling op de vele ‘game drives’ oftewel jeepsafari’s. De wilde dieren die u tegenkomt vertegenwoordigen in vele opzichten het meest rauwe van Afrika en bieden u een onvergetelijke ervaring!

Wilt u de kuddes van de migratie zien als zij de Grumeti- of de Mararivier oversteken, ook wel ‘river crossings’ genoemd, reis dan in de maanden juli en augustus.

Natuurreis Tanzania: Migration Safari GroepsreisBijzonder overnachten op uw natuurreis
Kati Kati tented camp is een intiem kamp van maximaal 10 tenten. Dit kamp verhuist mee met de migratie zodat u altijd in de buurt bent. Hier ervaart u het Afrika van Karin Blixen in het boek en film ‘Out of Africa’. Het kamp heeft een systeem voor afvalscheiding en het water wordt verwarmd door zonne-energie. Als douche heeft u een ‘bucket shower’. Lees de ervaringen van andere reizigers met dit tented camp op Tripadvisor, winnaar Certificaat van Uitmuntendheid.

Reisperiode:
Het hele jaar door. Ook de internationale groepsreis vertrekt meerdere keren per maand.

Reissom 8-daagse privésafari (bij twee personen):
Vanaf € 2895,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief alle maaltijden en activiteiten en een donatie aan Stichting SPOTS.

Reissom 7-daagse internationale groepsreis (min. 2 – max. 14 personen):
Vanaf € 2195,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief alle maaltijden en activiteiten en een donatie aan Stichting SPOTS.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Wilt u een safari met nog meer luxe en comfort, kijkt u dan bij Parels van de Serengeti. Ook een eventuele extensie of strandverlenging naar Zanzibar of Mafia Island verzorgen wij graag, evenals de internationale vluchten.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).