Tanzania: Parels van de Serengeti

“De reis en de lodges waren ‘beyond imagination’! De ongerepte natuur en haar schitterende dierenleven hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten…. ”                     Mevr. Sadhna Meijer

  • Ga op privésafari en ervaar de oneindigheid van de ‘Endless Plains’ oftewel Serengeti
  • Word betrokken bij de bescherming van de leeuw en de cheeta en ga op pad met onderzoekers
  • Bezoek de beroemde Ngorongorokrater en de veel ongereptere Empakaikrater
  • U verblijft 7 dagen in de ongerepte natuur in luxe, authentieke ‘bush camps’ ver weg van de drukte
  • Ga uitgebreid op ‘game drive’ en wandelsafari in een nationaal park waar de Big 5 nog compleet is
  • Ontmoet Maasai die nog traditioneel leven ver weg van het toerisme
  • 7 dagen, privésafari, vertrek het hele jaar door, vanaf € 3795,- per persoon.

Uw natuurreis in het kort:
Miljoenen wildebeesten en zebra’s doen zich ieder jaar te goed aan het lange gras op de vlaktes van de Serengeti. Voor de roofdieren van de Serengeti een welkom geschenk na een periode van voedselschaarste. Op deze safari bezoekt u het Serengeti-ecosysteem en maakt u kennis met het leefgebied van de ‘Big 5’; niet alleen leeuwen, olifanten, buffels en luipaarden hebben hier hun leefgebied, ook neushoorns komen hier nog in grotere aantallen voor.Natuurreis Tanzania: Migration Safari Groepsreis

Vanuit Arusha reist u richting de beroemde Ngorongorokrater. Hier verblijft u ver weg van de drukte in een kleinschalig kamp dat in 2016 is geopend, The Highlands. Weinig mensen weten dat het Ngorongoro-ecosysteem bestaat uit meerdere kraters en u daalt te voet af naar twee van hen, de Empakai- en Olmotikrater. U loopt over de paden die de Maasai gebruiken om hun vee te hoeden, op die manier komt u ook met hen in aanraking. Een mooie ervaring. Uiteraard gaat u ook uitgebreid op ‘game drive’ in de Ngorongorokrater.  cheeta All for Nature Travel

Op de 5e dag vliegt u naar Namiri Plains in het oosten van de Serengeti waar ook de migratie zich ophoudt van november t/m juni. Namiri Plains was 20 jaar lang een ‘sanctuary’ voor cheeta’s en afgesloten voor het publiek. Ook nu staat dit gebied bekend om zijn grote aantallen cheeta’s, leeuwen en luipaarden. De meest nabijgelegen accommodatie ligt op 1 uur rijden en u heeft de natuur dan ook voor uzelf alleen. U verblijft in één van de acht luxe safaritenten, gaat op ‘game drive’ en wandelsafari en maakt kennis met de onderzoekers van het Serengeti Cheeta Project. Op dag 7 vliegt u weer terug naar Arusha.

Namira Plains Tented CampBijzonder overnachten op uw natuurreis
Namiri Plains is een zeer kleinschalig luxe tented camp dat duurzaam is opgezet op een voormalige ‘sanctuary’ voor cheeta’s. De eigenaar is winnaar van de prestigieuze ‘Tourism of Tomorrow Award’. U verblijft in één van de acht tenten en heeft de natuur hier voor uzelf alleen. Het dichtstbijzijnde kamp ligt op een uur rijden. Uw verblijf draagt bij aan het Serengeti Cheeta Project. Lees hier de ervaringen van andere reizigers op Tripadvisor.

Reisperiode:
Het hele jaar door, waarbij het groene regenseizoen van maart t/m mei ook zeker is aan te bevelen voor deze reis. Dat is de periode dat de jongen worden geboren en de prijzen nog zeer acceptabel zijn, terwijl de regen hier dan geen beperkende factor is.

Reissom privésafari (bij 2 personen):
Vanaf € 3795,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, exclusief internationale vluchten. Interne vluchten, een bijdrage aan het cheetaonderzoek, alle maaltijden, parkgelden en activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen.

* Deze prijs geldt in april en mei. Houdt u er rekening mee dat de toeslag voor het hoogseizoen kan oplopen tot € 2000,-.

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.
Het is uiteraard mogelijk om uw reis uit te breiden en aan te passen, zoals u wenst. Een uitbreiding met Zanzibar, het idyllische Mafia Island zijn absoluut aan te raden. Of wat dacht u van onze reis Ruwe Diamanten van het Zuiden. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).