Malawi: Wildlife Deluxe

“One of African Parks’ great success stories is Majete Wildlife Reserve in Malawi.” Shelley Preece writer Travel Conservation Msafiri Magazine

  • Kijk achter de schermen bij twee parken die door African Parks worden beheerd; Majete en Liwonde National Park
  • Krijg een bevoorrecht inzicht in de herintroductie van de luipaard, de neushoorn en de leeuw
  • Verblijf in drie verschillende lodges op topniveau in de ongerepte natuur
  • Snorkel met de 500 verschillende soorten vissen in Lake Malawi National Park
  • Ga op ‘night-drive’ of bootsafari en spoor neushoorns te voet op in Liwonde National Park
  • 11 dagen, privésafari, vertrek het hele jaar door, vanaf € 3795,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Malawi is een van de laatste onontdekte landen van zuidelijk Afrika. Met haar supervriendelijke mensen en Lake Malawi, met de grootste verscheidenheid aan vissen ter wereld, alleen al een bezoek waard. Deze reis neemt u mee naar natuurbescherming van de eerste orde terwijl u verblijft in drie zeer gerenommeerde lodges op topniveau.

neushoorn majeteSinds 2003 werkt African Parks Network aan de opbouw van het Majete Wildlife Reserve. Meer dan 250 olifanten en een enorme schaar aan andere dieren, waaronder de luipaard, zwarte neushoorn, sabelantilope, Kaapse buffel en de leeuw zijn hier letterlijk teruggebracht. En het gaat goed met deze dieren uit de ‘Big Five’. Tijdens uw verblijf in Majete Wildlife Reserve krijgt u een uniek inzicht achter de schermen van deze succesvolle operatie.

Vervolgens reis u via het Zomba Plateau naar Liwonde National Park. Liwonde is al een nationaal park sinds 1973 en omvat het mooiste safarigebied van Malawi. De perfecte ligging aan Lake Malawi en de Shire River, maakt dat alle dieren hier graag komen grazen en drinken. Ook de zwarte neushoorn is hier weer teruggebracht en kan te voet wordenLake Malawi bij Pumulani opgespoord. In augustus 2015 nam African Parks ook hier het management over.

Uw reis eindigt aan het kristalheldere water van Lake Malawi. Ook hier draagt uw reis bij aan natuurbescherming. U verblijft bij de zeer exclusieve Pumulani Lodge in een van de tien luxe villa’s met uitzicht over het meer. Relax op het witte strand of maak al snorkelend kennis met de meer dan 500 verschillende soorten vissen.

Mkulumadzi LodgeBijzonder overnachten op uw natuurreis
Mkulumadzi Lodge in Majete Wildlife reserve is de onontdekte parel van Malawi. U verblijft in één van de acht duurzaam opgezette, luxe chalets met een fantastisch uitzicht over de Shirerivier. De lodge is vanuit het park bereikbaar via een spectaculaire loopbrug. De service is formidabel en u leest hier de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor.

Reisperiode:
Het hele jaar door met uitzondering van het regenseizoen (december t/m maart)

Reissom Privésafari (bij twee personen):
Vanaf € 3795,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer en exclusief internationale vlucht Lilongwe.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Wilt u langer in Malawi blijven of uw reis uitbreiden met South Luangwa National Park in Zambia? Wij werken graag een voorstel voor u uit en ook de internationale vluchten verzorgen wij graag. All for Nature Travel organiseert ook reizen naar African Parks in Zambia, Congo en Rwanda.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).