Zambia: Wide Open Spaces

“Liuwa Plain is zo ongelofelijk weids en ongerept; dat raakte me.” Sophie Vossenaar

  • Bezoek Kafue National Park, ongerepte natuur en pure wildernis in een gebied zo groot als Nederland
  • Ervaar de ongerepte wildernis voor u alleen in de enige lodge van Liuwa Plain
  • Krijg uniek inzicht achter de schermen van natuurbehoud bij African Parks Network
  • Liuwa Plain is bekend van de op één na grootste wildebeestmigratie ter wereld
  • Ook de BBC documentaire ‘The Hunt’ is in Liuwa Plain opgenomen
  • Privésafari 8 dagen, vertrek het hele jaar door, vanaf € 5995,- p.p.

Uw natuurreis in het kort:
Deze unieke safari is bedoeld voor reizigers die de Big 5 van Afrika al hebben gezien en juist op zoek zijn naar een exclusieve wilderniservaring met weids uitzichten, ongerepte natuur en unieke diersoorten. Bij aankomst in Lusaka wordtBoottocht Kafuerivier u opgevangen door uw gids en reist u over de weg door naar Kafue National Park. Dit is een gebied zo groot als Nederland, de wilde hond laat zich hier graag zien en meer dan 560 soorten vogels komen hier voor. Game drives en een bootsafari over de weidse Kafuerivier staan hier op het programma. U verblijft hier drie nachten bij de bijzondere Ila Lodge. Zeer comfortabel en alles bij deze lodge is gericht op duurzaamheid. Zij introduceerden bijvoorbeeld de electrische safariauto….

Vervolgens reist u terug naar Lusaka waar u een overnachting heeft voordat u door vliegt naar Liuwa Plain, één van de laatste ongerepte wildernissen van Zambia. Hier verblijft u 4 dagen in de enige lodge in de wijde omtrek voorzien van alle comfort en onder begeleiding van excellente natuurgidsen.wildebeest Liuwa Plain U zult het park, dat onder de hoede is genomen door African Parks Network, te voet en op game drive ontdekken.

De Liuwa Plain is een immense wildernis, vol met vogels en de thuisbasis voor een enorme hoeveelheid dieren. Het landschap is volledig vlak met een uitgestrekte horizon. De vlakte wordt bevolkt door meer dan 40.000 wildebeesten, grote kuddes zebra’s, litschie waterbokken, oribi’s, steenbokken en meer. Zelfs de serval wordt hier regelmatig gezien. De jaarlijkse wildebeestmigratie vindt plaats in november en december, als duizenden wildebeesten gedreven door de regens de grens oversteken vanuit Angola en hier hun jongen krijgen.

In de voetsporen van Paul Fentener van Vlissingen………
Dit bijzondere en afgelegen park was al een gerenommeerde bestemming voor kenners in 1990. Helaas raakte het park in verval. African Parks, een non-profit organisatie opgezet door Paul Fentener van Vlissingen, nam in 2003Lechwe's Liuwa Plain het lange termijn management over van Liuwa Plain. Zij herstelden het dierenleven en haar habitat en investeerden in parkwachters en de faciliteiten van dit extreem afgelegen gebied in Zambia. In 2008 werd het park pas weer opengesteld voor reizigers en sindsdien heeft het zich weer ontwikkeld tot het neusje van de zalm op het gebied van safari’s.


Bijzonder overnachten op uw natuurreis

King Lewanika LodgeIn 2017 is de eerste vaste lodge geopend in Liuwa Plain. De King Lewanika Lode is opgezet door het gerenommeerde Norman Carr Safari’s in samenwerking met African Parks. Hij bestaat uit 6 duurzaam opgezette, luxe villa’s die zijn gebouwd op een platform met een perfect uitzicht over de open vlakte van Liuwa.

Reisperiode privésafari:
Het hele jaar door, maar in verband met de regens is Liuwa Plain gesloten van 15 juli t/m 1 oktober. Als alternatief bieden wij dan de Busanga Plains aan. Dit park ligt in de buurt van Kafue NP en is juist alleen open van 15 juli t/m september.

Reissom (bij 2 pers.):
Vanaf € 5995,- per persoon, gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief 7 overnachtingen, alle maaltijden, safari’s, lokale vluchten en bijdrage aan African Parks. Exclusief internationale vlucht naar Lusaka, deze verzorgen wij echter graag voor u. Reist u naar Busanga Plains als alternatief voor Liuwa, dan bedraagt de reissom €4295,- per persoon.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.

Deze bouwsteen kunnen wij graag voor u aanvullen met andere parken in Zambia zoals Kasanka, Lower Zambezi of South Luangwa National Park. Maar ook een bezoek aan de legendarische Victoria Falls is zeker de moeite waard. Wilt u nog meer inzicht in natuurbescherming bij African Parks? Combineer deze reis dan met een bezoek aan Majete Wildlife Reserve in Malawi of ga op zoek naar de schoenbekooievaar in Bangweulu. Wij werken graag een reisvoorstel op maat voor u uit.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).