Zambia: Op Safari met Zambian Carnivore Programme

“We hebben een fantastische reis gehad! Goede accommodatie, goed personeel, zeer kundige gidsen en wederom een bijzonder inzicht in natuurbescherming.” Lia Spitters en Joop Doorduin

  • Unieke safari begeleid door onderzoekers van het Zambian Carnivore Programme
  • Beleef de wildernis in Luangwa Valley tijdens wandelsafari’s
  • Ga op nachtelijk ‘game drive’ op zoek naar grote carnivoren, zoals de leeuw en de luipaard
  • Help mee met het opsporen en identificeren van wilde honden en cheeta’s
  • Uw reis draagt bij aan het belangrijke werk van het Zambian Carnivore Programme
  • 8 dagen, 11 t/m 18 november, vanaf € 3695,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Gedurende deze 8-daagse natuurreis neemt u een kijkje achter de schermen bij het Zambian Carnivore Programme (ZCP) in een zeer exclusief gezelschap van 6 personen. U gaat op zoek naar grote roofdieren, zoals de leeuw, cheeta en wilde hond. Een onderzoeker van ZCP leert u meer over het leefgedrag en de omgeving van deze dieren.

Het gebied betreft de Luangwa Valley; de laatste uitloper van de Great Rift Valley en één van de laatste ongerepte wildernissen. Thuisbasis van de grootste populatie leeuwen in Zambia. Hier kunt u op safari zoals de safari bedoeld is. U verblijft in Nkwali Camp, een comfortabel kamp opgezet door Robin Pope omringd door de mooiste flora en fauna die Zambia u kan bieden. Speciale aandacht wordt gegeven aan de lokale ‘communities’ die het park omringen. U wordt begeleid door onderzoekers van het ZCP en gidsen van Robin Pope.

U maakt onvergetelijke wandelsafari’s waar u oog in oog kunt komen te staan met alle dieren die dit park rijk is. Uniek in dit park zijn de ‘night drives’; tegen het einde van de middag gaat u op ‘game drive’ en als het donker wordt komt u terecht in een geheel andere dierenwereld.

Een reis waarin u zich in het hart van natuurbehoud en dierenbescherming bevindt, waar u de kans krijgt uw bijdrage te leveren en kunt genieten van de prachtige en dierrijke omgeving in Luangwa Valley, Zambia. Kortom, een reis die u niet teleur zal stellen.

Natuurreis Zambia: Op Safari met Zambian Carnivore ProgrammeBijzonder overnachten op uw natuurreis
Nkwali Camp biedt een prachtig wijds uitzicht over de Luangwa rivier en South Luangwa National Park. De zes kamers kijken allemaal uit op de rivier en hebben badkamers in de open lucht. Door de ligging is dit kamp het ideale startpunt voor uw safari. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor, van wie zij het Certificaat van Uitmuntendheid kregen.

Reisdatum:
11 november tot en met 18 november 2018
(Of reis mee met het Zambian Carnivore Programme als zij Kafue NP en Busanga Plains bezoeken van 28 oktober t/m 3 november vanaf € 5995,- per persoon. Meer info. op aanvraag)

Reissom internationale groepsreis (max. 6 personen):
€ 3695,- per persoon, exclusief internationale vlucht Lusaka. Als u alleen reist en vroeg boekt betaalt u geen eenpersoonskamertoeslag!

Bekijk hier het uitgebreide dagprogramma.

Deze reis kan ook als onderdeel worden opgenomen in een maatwerkreis. Zambia heeft veel meer te bieden zoals de Victoria Falls. Ook kunt u uw reis uitbreiden met een extensie naar Lake Malawi. Ook uw vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).