Zimbabwe: Roofdieren in Herstel

“Ik heb gekozen voor All for Nature Travel vanwege de combinatie van wildlife, natuurbescherming en duurzaam toerisme. De gids van het Victoria Falls anti-stropersteam wist indrukwekkend veel en de Painted Dog Conservation was heel bijzonder.” Heleen Steunenberg

  • Ga op pad met het Victoria Falls anti-stropersteam en krijg fascinerend inzicht in hun werk
  • Laat het dierenleven aan je voorbij glijden vanuit een kano op de machtige Zambezi
  • Ga op safari met Peter Blinston Managing Director van Painted Dog Conservation
  • Geniet van bijzondere wandelsafari’s en ‘night drives’
  • Bezoek de meest spectaculaire waterval ter wereld, de Victoria Falls
  • Kijk achter de schermen van Painted Dog Conservation en ervaar hoe zij de lokale mensen betrekken bij natuurbescherming
  • 9 dagen, privésafari het hele jaar door, vanaf € 3295,- per persoon

Uw natuurreis in het kort:
Zimbabwe biedt één van de beste safari-ervaringen van Afrika en is terug van weggeweest. De afgelopen jaren stond de natuur onder druk in verband met de politieke situatie. Met uw bezoek geeft u door middel van duurzaam toerisme de lokale bevolking weer inkomsten uit het behoud van hun natuur.

U komt op het spoor van zeldzame dieren en bezoekt twee nationale parken, Hwange – en Zambezi National Park.

U vaart met een kano de Zambezirivier af en laat het schouwspel aan de oever aan u voorbij glijden. Hwange National Park is met zijn 14.000 km aan ‘ongerepte bush’ een thuis voor grote kuddes olifanten, groepen wilde honden, leeuwen, luipaarden en de zeldzame sabel- en Roanantilope. De meest spectaculaire waterval ter wereld, de Victoria Falls, mag uiteraard niet aan de reis ontbreken. De bijnaam ‘Smoke that Thunders’ is niet uit de lucht gegrepen.

Deze reis gaat veel verder dan de ‘normale’ safari door onze unieke samenwerking met de verschillende natuurbeschermingsprojecten. U gaat op patrouille met het Victoria Falls anti-stropersteam in Zambezi National Park en u kijkt achter de schermen van Painted Dog Conservation in Hwange National Park. Dankzij hen heeft Zimbabwe een zeer gezonde populatie wilde honden. Ook zal de Managing Director, Peter Blinston, u gedurende een dag begeleiden, terwijl u wilde honden opspoort en meer leert over het werk van de Painted Dog Conservation. Uw reis draagt bij aan het belangrijke werk dat zij doen.

Bent u geïnteresseerd in de charismatische dieren van de Afrikaanse savanne en wilt u weten wat er wordt gedaan aan hun behoud? Dan is deze reis voor u.

Natuurreis Zimbabwe: Roofdieren in herstelBijzonder overnachten op uw natuurreis
In Hwange National Park overnacht u in Camp Hwange. Het kamp bestaat uit 6 luxe grote tenten die uitkijken over een grote drinkplaats. Alle tenten hebben een eigen toilet en ‘bucket shower’ en de elektriciteit is op zonne-energie om het milieu te sparen. Lees de ervaringen van andere reizigers met deze accommodatie op Tripadvisor, van wie zij het Certificaat van Uitmuntendheid kregen.

Reisperiode:
Het hele jaar door

Reissom privésafari (bij 2 personen):
Vanaf € 3295,- per persoon, exclusief internationale vlucht en gebaseerd op twee samenreizende personen. Inclusief alle maaltijden en activiteiten en een donatie aan Painted Dogs Conservation.

Vraag hier het uitgebreide dagprogramma op.
Wilt u langer in Zimbabwe blijven en de schitterende natuur in de omgeving van Matopos Hills, Lake Kariba of Mana Pools National Park verder verkennen? In Matopos kunt u een bijzonder inzicht krijgen in de bescherming van de neushoorn. Wij werken graag een voorstel op maat voor u uit. Ook de vluchten verzorgen wij graag.

Filter de reizen hier op een andere vertrekmaand of bestemming (zie linkerkolom).